Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Origen

Compartir

Catalunya: Origen distribueix la publicació “Telenotícies i violències masclistes: una anàlisi crítica” / La Independent / Notícies gènere

“El màrqueting ho embruta tot. S’apropia de les idees i de les paraules, les fagocita, les devora, les vomita transformades en monstres difícils de reconèixer. I llavors ja està, ja s’han implantat en l’imaginari col·lectiu, despullades del seu sentit original, vestides del color que ha preferit «el sistema». I quan va agafat de la mà de la premsa, és una màquina de crear i escampar realitats”, diu el pròleg de la publicació “Telenotícies i violències masclistes: una anàlisi crítica”, que va presentar fa un mes l’Observatori Origen i que ara distribueix.

 

 

Es tracta d’una recopilació de 40 apunts sobre la cobertura que van fer dels informatius de sis televisions catalanes i estatals (TVE, Antena 3, Telecinco, La Sexta, Cuatro i TV3) el 2016, amb l’objectiu de “assenyalar l’emperador despullat: la premsa no només no és imparcial, sinó que serveix l’imaginari que culpabilitza les dones de tots els mals, n’amaga els èxits i n’obvia les necessitats”.

“Aquest recull analitza de manera senzilla, pràctica, irrefutable, el biaix masclista dels mitjans. Ho fa des del respecte pels professionals, però també des del convenciment que la perspectiva des de la qual es tracta l’actualitat ha de canviar”, diuen les autores Joana García Grenzner, Sonia Herrera Sánchez, Laila Serra Badran, Vera Giró Castell i Xavier Giró Martí.

 

Més informació:

Document de l’Observatori Origen

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

paco abril

Els pares joves volen implicar-se en les cures?

OPINIÓ La paternitat és un punt d’inflexió per a molts homes. L’arribada del primer fill...

EEUU: Janet Yellen comandarà el Banc Central més poderós del món / La Independent / Notícies gènere

Janet Yellen assumirà, l’ 1 de febrer, la presidència de la Reserva Federal (FED) nord-americana...

Incomplir no és normal.

    OPINIO En quin moment les persones que assumeixen responsabilitats polítiques esdevenen incomplidores sense...