Dimarts 21 maig 2024

Dimarts 21 maig 2024

Compartir

Barcelona: “Desaprenent” des del punt de vista feminista i LGTBI / La Independent / Notícies Gènere

L’Associació Candela ha presentat la Guía “Desaprenent” al Centre LGTBI de Barcelona. Es tracta d’una guia  per orientar al professorat, des del feminisme, en l’etapa de secundària de formació de la joventut.

 

  

La primera presentacio a la comunitat educativa va ser, el 28 de març, en una taula rodona al Centre LGTBI de Barcelona, amb la participació de part dels seus autors i autores: Aida Rivas Moreno, Xavi Cela Bertran i Marta Sales Romero, de la Cooperativa Coeducacció Candela. També hi foren representats del Districte de l’Eixample-  impulsor de la guia-, com el conseller del Districte Eduard Corbella. Finalment, el sociòleg Lucas Platero Méndez va impartir una conferència sobre els rols de gènere en aquesta etapa educativa.

 

alt

 

 

“A l’Associació i Cooperativa Coeducacció Candelaportem molts anys treballant la diversitat sexual i de gènere amb diferents públics, i en especial amb la gent jove”, comentava la seva fundadora, el 2009, Miriam Alemany Calatayut a La Independent.

En un article d’opinió al 2015, afirmava que havien constatat l’ existència de molta homo-lesbo-transfòbia a les escoles i instituts: “I quan diem molta- afirmà- podem anar a les dades i veure, per exemple, que la diversitat sexual i de gènere continua sent la primera causa d’assetjament escolar (tot i que faríem bé en reformular i dir que la CAUSA és l’homofòbia), que, segons l’Informe de la FELGTB sobre homofòbia a les escoles, el 43% dels i de les  joves que pateixen assetjament escolar LGTBIfòbic es planteja el suïcidi i d’aquests el 17% arriba a atemptar contra la seva vida”. 

La guia pretén ser una eina de suport per al professorat de secundària de cara a incorporar la coeducació en les seves aules. Està dividida en seccions temàtiques per facilitar la lectura i tots els capítols consten d’una part teòrica que emmarca les activitats i una segona part amb actuacions pràctiques.

 

Més informació

Podeu trobar +info sobre aquesta presentació a santmartiambveudedona.cat, i us podeu baixar la Guia en PDF

Mireu  Vídeo a Youtube. 

Els dibuixos son de Maria Romero Garcia 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

CAMPANYA DESMILITARITZEM L’EDUCACIÓ

CAMPANYA DESMILITARITZEM L 8217 EDUCACIÓ Estem vivint uns moments excepcionals emocionants i alhora inquietants...

Actual

Aliances patriarcals

OPINIÓ Aquesta ha estat una nova setmana convulsa democràticament parlant Dimarts passat van detenir...

Barcelona – Catalunya: Diumenge 13N, Bloc feminista a les Fonts de Montjuïc de Barcelona / La Independent / Notícies gènere

Oberts expedients a més de 400 ajuntaments el Parlament ja coneix la querella contra la...