alt

Compartir

Catalunya: Presència de dones a les eleccions a la Cambra de Comerç a Catalunya / La Independent / Notícies de Gènere

És la primera vegada que s’ha presentat  una candidatura d’empresàries i directives, que anomenen: 50X50, en la que totes son dones.

 

Aquest dimecres s’han tancat les eleccions a la Cambra de Barcelona, i a les delegacions. No es feien des del 2010, i la Cambra ha estat presidida per Ramon Valls  des del 2008. La candidatura 50×50, liderada per Carol Daunert i Isa Moll, i promoguda per Anna Mercadé, des de l’ Observatori de Dona, Empresa i Economia, volen compartir el “poder” i defensen sobretot la paritat de càrrecs i responsabilitats.

També com a novetat, s’ha presentat una coalició independentista: Cambres: eines de país.

 

alt

Foto 50×50. Primera presentació pública amb Ada Colau com a convidada. 

 

Cal destacar que a totes les candidatures hi ha dones, i empresariat independent…Però als debats i presentacions, sobretot a Barcelona, però també a les altres delegacions de Catalunya, cal constatar que gairebé ni s’ha comentat, ni s’ha tingut en compte la poca presència de les dones com empresàries o amb llocs de responsabilitat.

Cal tenir en compte que a cada una de les candidatures, de les 4 que es presenten (a banda de la de 50×50) només aporten entre el 15 al 20 % de dones, o sigui de 8 a 11 dones, de 40 membres que, per exemple, es presenten per Barcelona. 

Podeu consultar més informació sobre les candidatures i programes. mireu  l’article  a Món Comunicació.

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

També et pot interessar