Dissabte 20 juliol 2024

Dissabte 20 juliol 2024

Compartir

CSW62. Dones amb poc reconeixement, violències i invisibilitat constant

 

 

La violència contra les dones, els mínims recursos que es destinen per fer front a les diverses desigualtats i tipus de violències que viuen les dones al planeta, la poca visibilitat que es dóna a les dones i baix reconeixement de la seva aportació a la societat, i l’etern tema pendent sobre l’adequada i justa presència femenina en els mitjans de comunicació són, en general, els temes més rellevants que es van analitzar en la 62 Sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW62 ), realitzat a Nova York fa uns dies. Temes que són explicats per la periodista Soledad Jarquín, envidada especial de SemMéxico i col·laboradora de La Independent.

 

CSW62-1

 

Insuficient reconeixement de la igualtat per a les dones

Març 15 2018.- El reconeixement formal de la igualtat entre homes i dones no és suficient per avançar en el ple exercici dels drets humans de les dones, ha plantejat aquí el Consell Nacional de Dones de Catalunya, el qual ha presentat avui aquí l’Agenda 2030. Llegiu més.

Violència contra les dones i els mitjans un desafiament per a la humanitat

Març 14 2018.- La violència contra les dones periodistes, l’absència de la perspectiva de gènere en els mitjans i en les tecnologies de la Informació i Comunicació, així com la violència contra les dones en els continguts digitals, han estat analitzades avui en un esdeveniment organitzat pel govern mexicà i l’Aliança Global sobre Mitjans i Gènere (GAMAG), per revisar els avenços i prendre accions davant els desafiaments plantejats en les recomanacions del 2013. Llegiu més.

Destinen menys de l’u per cent del pressupost per atendre la violència

13 de març. Els països de la regió no destinen prou recursos per a l’atenció de la violència contra les dones. S’estima que amb prou feines ocupen menys de l’u per cent dels seus pressupostos, va afirmar Sylvia Taula Peluffo, presidenta del Comitè d’Expertes del Mecanisme de Seguiment de la Convenció de Belém do Pará (MESECVI), durant el llançament del Tercer Informe Hemisfèric de la Convenció Belém do Pará, Prevenció de la Violència contra les Dones a les Amèriques, Camins per Recórrer. Llegiu més.

Capítol J de la plataforma de Beijing, una assignatura pendent

Març 13 2018.- De tots els capítols del Pla d’Acció de la Plataforma de Beijing 1995, el J és el més endarrerit, han afirmat avui periodistes espanyoles, suïsses, mexicanes i argentines, durant la taula d’opinió Dona i Mitjans de Comunicació, un assignatura pendent. Llegiu més.

Avergonyeix la situació de dones i nenes en zones rurals del món

Març 12 2018.- Geraldine Byrne Nason, presidenta de la seixantena segona Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (62 CSW), va afirmar que les dades mostren que les dones i nenes que viuen en zones rurals estan molt endarrerides, la violència les afecta de manera desproporcionada, així com la pobresa, el canvi climàtic i la fam, “situació que sovint ens avergonyeix”. Llegiu més.

S’ inicia aquesta setmana el 62º període de la CWS

 

Març 11 2018.- Aquest dilluns, en punt a les 10:00 hores, s’iniciarà a la seu de les Nacions Unides el 62º període de Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW62) en el qual es debatrà com a tema prioritari: Desafiaments i Oportunitats en l’assoliment de la Igualtat entre els gèneres i l’apoderament de les dones i nenes rurals. Llegiu més.

  

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Nou feminicidi a Alacant

Ahir, 4 de juny, hi hagué coneixement d’un nou femicidi a Alacant. Hui, dimarts 5...

L’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental

 @ Kati Riquelme Entrevista a Beatriz Liebe i Manel Anoro, que dirigeixen L’Altre Festival Internacional d’Arts...

Publiquen a l’Argentina una Guia Nacional de Recursos i Serveis d’atenció en violència

La Independent va assitir el 17 de març a Buenos Aires a l’acte de...