ciudad y feminismo

Compartir

Barcelona-Mediterrània: Diàleg “Art i feminisme a la ciutat, un vincle essencial per als drets humans” / La Independent / Notícies Gènere

El Programa d’Igualtat de Gènere de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), membre fundador i seu de la Fundació de Dones Euromediterrànies, en el marc de “Ciutat Oberta. Biennal de Pensament”, organitza el diàleg “Art i feminisme a la ciutat, un vincle essencial per als drets humans”, una taula rodona amb l’objectiu de debatre sobre la cultura i les arts com a instruments essencials per a la lluita feminista i l’empoderament de les dones. Serà el dilluns, 12 de novembre a les 19h a la sala d’actes de l’IEMed.

 

L’acte, d’accés lliure i gratuït i traducció simultània anglès-català, comptarà com a convidades, amb Sondos Shabayek (El Caire, Egipte), guionista i performer centrada en el discurs contra la censura i els obstacles per al desenvolupament individual de les dones a Egipte; i Alaa Satir (Khartoum, Sudan), il·lustradora centrada en qüestions de gènere en clau d’humor i en format còmic.

Ambdues explicaran la seva experiència vers l’opressió i falta de llibertat d’expressió als seus països, l’impacte social de les seves creacions, i les desigualtats de gènere al sector cultural i creatiu.

El debat estarà moderat per l’Emilie Vidal, coordinadora del Programa d’Igualtat de Gènere de l’IEMed, i comptarà amb la presència de la Mireia Estrada, directora i cofundadora de Jiwar Creació i Societat.

Aquest acte s’emmarca dins del projecte Xabaca, una iniciativa liderada per Jiwar Creació i Societat, NOVACT i la Fundació Al Fanar. Forma part del programa de l’IEMed per a la Biennal de Pensament “Ciutat Oberta”.

 

Més informació:

Art i Feminisme

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar