Dimarts 20 febrer 2024

Dimarts 20 febrer 2024

Compartir

Barcelona: ‘Dones invisibles per a la medicina’ de Carme Valls Llobet

‘Dones invisibles per a la medicina’, està escrit per Carme Valls Llobet i editat per Capità Swing Llibres. L’autora posa de manifest les diferències de gènere en la salut i en els serveis sanitaris.És un document imprescindible per a totes les dones, que reivindica el naixement d’una medicina adaptada a les necessitats específiques de la dona.

 

Imatge portada llibre. Fotografia de Carme Valls de l’Agenda Feminista

Per què una dona estressada és titllada d’histèrica i en canvi l’home pateix amb tota probabilitat el pes de la responsabilitat?

Per què a les dones se’ls exigeix una perfecció física impossible d’assolir i un home amb cabells blancs i corba de la felicitat és, senzillament, un maduret interessant?

O, per què les dones continuen sent invisibles per a la medicina?

L’autora continua posant en evidència, com ha fet sempre, les diferències entre homes i dones en el disseny i anàlisi d’estudis sobre patologies i tractaments.

‘Dones invisibles per a la medicina’ és un apassionant recorregut pels diferents racons de la salut de les dones, per com es veuen a si mateixes i com permeten que les vegin els altres.

 

De què ens parla el llibre

El càncer de mama, les malalties cardiovasculars, les malalties mentals sense tractament, englobades encara sota el trist qualificatiu freudià d’histèria.

Així com l’osteoporosi i altres malalties associades a la menopausa no són més que alguns exemples que, al costat de l’anorèxia o la bulímia, filles del tirànic culte a el cos, clamen per una medicina adaptada a la dona.

Carme Valls Llobet ens ofereix un document imprescindible per a totes les dones, siguin quins siguin la seva edat i les seves necessitats, que reivindica el naixement d’una medicina adaptada a les necessitats específiques de la dona.

Per què quan un home va amb dolor toràcic a urgències se li sotmet immediatament a un electrocardiograma i quan és una dona qui presenta idèntics símptomes se li dóna un ansiolític?

La política i metge Carme Valls és una de les pioneres en defensar una aproximació a la medicina que reconegui i atengui les necessitats específiques de les dones, que tradicionalment han estat excloses com a subjecte d’estudi, i les malalties específiques han estat menyspreades, sovint desateses i fins i tot desconegudes.

 

(Llegiu article sencer ? ‘Carme Valls Llobet – ‘Mujeres invisibles para la medicina‘ al magazine 39y más )

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La Roca del Vallès: Xerrada sobre integració de la dona al Voluntariat

Obriu el cartell pdf

...
lledo

Del fred de l’Àrtic al gel de la Sibèria passant per la selva: finestres

  OPINIÓ Una de les maneres de veure l’enorme diversitat de les cineastes (i, per...

Remei Sipi

“Érem les primeres generacions de dones negres a Catalunya i no teníem cap referent”

Remei Sipi, catalana-guineana d’ascendència bubi, és una coneguda activista feminista i escriptora que impulsa, des...