cartelleldecliveofflavillarroelbarcelona

Fer-se gran o “El declive”

 

El declive és una hora de recorregut intens i realista a través de les vivències, els sentiments i les reflexions de quatre  personatges, dues parelles heterosexuals, elles mestreses de casa i ells al voltant de la jubilació.

 

eldecliveofflavillarroelbarcelona1

 Lide Uranga és Nelly i Cristina Pachi Molloy és Susana

 

La Villarroel ha iniciat el cicle l’OffLaVillarroel presentant aquesta obra argentina, nascuda el 2016, de La Compañía Banfield Teatro Ensamble. Teatro de cámara.

A casa d’una de les parelles, en una tarda de diumenge, que comença ben insipida, van sortint les diverses relacions interpersonals i la revisió dels camins que s’han pres individualment al llarg de la vida.

La proposta és molt interessant ja que permet extraordinariament en tant poc temps conèixer la relació d’amistat entre dos matrimonis que han passat la seixantena. Segurament, degut a que les situacions que viuen i les opinions que s’hi aboquen són molt, molt properes, el públic que viu l’espectacle en total complicitat.

El retret que es pot fer a l’autor és que, segurament basat en l’edat de la qual ens vol parlar, les dues dones que ens mostra no han tingut vida professional i aixó desequilibra radicalment el contingut de les reflexions entre homes i dones. Així quan els marits, en les seves reflexions vitals optarien per deixar el matrimoni i llançar-se a l’aventura desitjada, elles “les seves dones” basen la seva acció en fer la pregunta a l’altre: “Però tú m’estimes?”. Una mirada  feminista hauria fet un altre plantejament i hi hauria, a més, uns altres temes de reflexió.

Dit això: Esplèndides les actrius Cristina Pachi MolloyLide Uranga, i esplendids el actors Enrique Amido i Carlos Rosas en aquesta obra de Nelson Valente amb dramatúrgia, posada en escena i direcció d’ell mateix.

 

 

 

eldecliveofflavillarroelbarcelona2

Lide Uranga és Nelly i Cristina Pachi Molloy és Susana

 

L’amistat, la passió, la felicitat, la incomunicació, el valor del treball, el lleure… ens passen a tocar a la Sala Villarroel.

En una casa on els estris quotidians desapareixen, com ho fan també els mots de la mestressa, una estupenda Lide Uranga, que s’espavila a tobrar-ne de substituts i a celebrar-los enfront els renys constants d’un marit que s’apropa a emprar el maltracte psicològic. Es fa dificil desllindar aquesta reflexió sobre la violència masclista de l’excellent interpretació d’ Enrique Amido.

L’altra parella, interpretada per Cristina Pachi Molloy y Carlos Rosas, donaria un contrapunt de seriositat, de persones tranqui-les i de “saber estar”, sinó fos perquè inevitablement provoquen el caos desembolicant alhora la magnitud del declivi. Del “tot va bé” a l’infern personal. Estupenda ella i estupend ell.

 

 

eldecliveofflavillarroelbarcelona3

Lide Uranga és Nelly i Enrique Amido és Tito

 

declivesq22017 03 08 04 59 33

 Carlos Rosas és Antonio

 

En sortir de l’espectacle les converses giren una bona estona sobre l’obra, que t’acompanya a casa i encara pel whass la recomanes. També les amistats: “Molt recomenable! Sobre fer-se gran i tal i tal…Una gran reflexió sobre la vida…molt dura també. Quatre actriuasses –actorassos argentins que ho fan molt bé!”.

 

Més informació:

Autor: Nelson Valente, dramatúrgia, posada en escena i direcció

Amb:
Enrique Amido – Tito
Cristina Pachi Molloy – Susana
Carlos Rosas – Antonio
Lide Uranga – Nelly

Assistent de direcció: Leandro Calcagno
Producció executiva i distribució: Gabriela Marsal, Leila Barenboim, Mireia Gràcia (Mika Project)

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar