Dijous 18 juliol 2024

Dijous 18 juliol 2024

Compartir

Barcelona: Manifestació 22-O de feministes pels DDHH de dones i nenes

La plataforma “La Fuerza de las Mujeres es el Futuro de Todas” convoca a Barcelona per dissabte 22 d’octubre una nova manifestació a la Plaça de la Universitat, a les 12pm, en defensa dels Drets Humans (DD.HH) de les dones i nenes. El lema serà “El feminisme dóna la cara”. Aquesta és la segona cita d’aquest grup després de la de l’any passat a Madrid que va reunir a sis mil dones, segons fonts oficials.

 Imatge cartell  @LFMFT

La cita és a Barcelona perquè la consideren la capital internacional del turisme d’explotació sexual del sud d’Europa. Els objectius de la manifestació són: l’abolició de la prostitució i reclamar el laïcisme a la societat posant fi als símbols religiosos que representen la violència contra les dones, especialment per part de les dones de contextos islàmics que se sumin a la convocatòria.

MANI MADRID

Primera manifestació a Madrid el 23-10-2021 de “La Fuerza de las Mujeres es el futuro de todas”

“L’elecció de la capital catalana no és arbitrària, diuen les convocants, ja que fa temps que és el baluard de la prostitució i l’epicentre de la violència religiosa que afecta sobre tot a les dones que procedeixen de contextos islàmics”. Per això dones de tots els col·lectius del territori espanyol es mobilitzaran en una manifestació no mixta, no partidista, pública i estatal.

Els punts principals de la reivindicació de la Plataforma són; acabar amb la violència sexista i masclista, abolir tot tipus d’explotació sexual i reproductiva de les dones com la prostitució, la pornografia o els ventres de lloguer, derogar i paralitzar lleis d’identitat de gènere que fomentin els rols sexistes en l’educació, la fi de la precarietat econòmica i laboral de les dones, l’exigència d’una societat laica on no s’hi permetin la violació dels DDHH de les dones i nenes amb símbols com el vel islàmic i, finalment, reconèixer a les dones professionalment perquè la bretxa salarial, el sostre de vidre i la imposició dels rols sexistes en el treball desapareguin.

MANI MADRID 2

                                                                       Dones a la manifestació de Madrid de l’any passat @LFMFT 

Després de la concentració a la Plaça de la Universitat la manifestació recorrerà el carrer Pelai, Plaça Urquinaona, Via Laietana per acabar a la Plaça de Sant Jaume. La Plataforma protesta davant la inacció i la falta de respostes efectives per part dels poders públics davant les exigències de les dones i, del moviment feminista en particular.

En aquest video queda resumit l’ideari de la Plataforma “La Fuerza de las Mujeres es el Futuro de Todas” que está integrada por más de 170 entidades y colectivos  y numerosas mujeres a título individual. 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Exposició fotogràfica “La recuperació de les dones que han patit prostitució forçada al Nepal. El treball de Maiti Nepal”

La fotògrafa Patrícia Esteve recull en aquesta exposició diverses fotografies de la vida diària de...

Estat espanyol: Documental: Les Mestres de la República

El documental “Las Maestras de la República” ha estat nominat per als Premis Goya que...

Les Nanas a Xile: les parentes pobres de les famílies riques

“Nana”, “empleada domèstica”, “Chacha”. Cadascuna d’aquestes paraules ve carregada de tota la intenció que se...