516a04e4-39b1-41dd-862d-e34c408a8c00

Barcelona: Hospital de Dia al Clínic per a mares amb trastorns mentals que acaben de tenir una criatura / La Independent / Notícies gènere

Aquest centre, pioner a l’Estat, forma part de la Unitat de Salut Mental Perinatal de l’Hospital Clínic de Barcelona que des de l’any 2000 disposa d’un programa específic de psiquiatria i psicologia perinatal.

 

Una de cada quatre embarassades podria patir un problema de salut mental i una de cada deu pot patir depressió postpart.

El nou Hospital de Dia Mare-Bebè de l’Institut Clínic de Neurociències de l’Hospital Clínic de Barcelona per a mares amb trastorns mentals que acaben de tenir un fill és el centre pioner a l’Estat i alineat amb les recomanacions internacionals. Està situat al recinte de la Maternitat i forma part de la nova Unitat de Salut Mental Perinatal del Clínic, que des de l’any 2000 disposa d’un programa específic de psiquiatria i psicologia perinatal. Aquesta unitat compta amb professionals de psiquiatria, psicologia d’adults i infantil, treball social i infermeria.

David Elvira, director del Servei Català de la Salut (CatSalut), ha destacat que “aquesta unitat és un exemple clar de l’aposta del Departament de Salut als últims anys per la salut mental, amb una inversió addicional de 70 milions l’any 2017” i ha afegit que “l’embaràs i el part fa que moltes dones estiguin en una situació de més vulnerabilitat i aquesta és una iniciativa que aposta clarament per solucionar problemes de salut mental amb clara perspectiva de gènere i amb grups vulnerables”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar