martes 25 junio 2024

martes 25 junio 2024

Barcelona: Hospital de Dia al Clínic per a mares amb trastorns mentals que acaben de tenir una criatura / La Independent / Notícies gènere fill

No hay traducción disponible

Aquest centre, pioner a l’Estat, forma part de la Unitat de Salut Mental Perinatal de l’Hospital Clínic de Barcelona que des de l’any 2000 disposa d’un programa específic de psiquiatria i psicologia perinatal.

 

 

516a04e4-39b1-41dd-862d-e34c408a8c00

Una de cada quatre embarassades podria patir un problema de salut mental i una de cada deu pot patir depressió postpart.

El nou Hospital de Dia Mare-Bebè de l’Institut Clínic de Neurociències de l’Hospital Clínic de Barcelona per a mares amb trastorns mentals que acaben de tenir un fill és el centre pioner a l’Estat i alineat amb les recomanacions internacionals. Està situat al recinte de la Maternitat i forma part de la nova Unitat de Salut Mental Perinatal del Clínic, que des de l’any 2000 disposa d’un programa específic de psiquiatria i psicologia perinatal. Aquesta unitat compta amb professionals de psiquiatria, psicologia d’adults i infantil, treball social i infermeria.

David Elvira, director del Servei Català de la Salut (CatSalut), ha destacat que “aquesta unitat és un exemple clar de l’aposta del Departament de Salut als últims anys per la salut mental, amb una inversió addicional de 70 milions l’any 2017” i ha afegit que “l’embaràs i el part fa que moltes dones estiguin en una situació de més vulnerabilitat i aquesta és una iniciativa que aposta clarament per solucionar problemes de salut mental amb clara perspectiva de gènere i amb grups vulnerables”.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

tere moll

Prioridades

OPINIÓN En estos momentos nada tiene importancia que no sean los dos “grandes temas”...

“Cap Dona en l’Oblit” ( Ninguna Mujer en el Olvido)

Carmen Forcadell y Dolors Bassa instantes antes de acceder a la Audiencia Nacional OPINIÓN...

Les migrades volen desmuntar els rols i els estereotips amb què són representades als mitjans

El Tallers han recollit les seves percepcions i donat una perpectiva de gènere Les migrades...