Dissabte 02 març 2024

Dissabte 02 març 2024

Compartir

Lleida: Guardons del Premi Mila per a la Igualtat de Gènere / La Independent / Notícies gènere

El passat 19 de març, els Premis Mila de Periodisme, que concedeixen anualment la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Paeria, distingeixen els treballs periodístics que vetllen per fomentar les polítiques de promoció de la dona i combatre les diferències i la discriminació que encara pateixen les dones.

 

Les guanyadores, acompanyades de part del jurat i autoritats locals. @Hermínia Sirvent

 

Enguany, en l’edició XI dels Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere es van presentar 11 treballs i les guardonades -totes dones- han estat:

En Premsa Escrita, María García San Narciso premiada pel reportatge “No son sexis, son niñas”, publicat el 19 de novembre de 2017 a El Periódico, que denuncia la hipersexualització de nenes i dones; i Meritxell Rigol Barbarà, pel reportatge “Dones gitanes amb veu i en acció”, publicat a La Directa el 14 de juny de 2017, que descriu el racisme i la desigualtat de gènere que pateix aquest col·lectiu. En la categoria de Fotoperiodisme, la guardonada ha estat Tiziana Trotta, pel reportatge fotogràfic “Las chicas que espantan a patadas las pesadillas de Boko Haram”, publicat 30 de març de 2017 a El País Planeta Futuro, que retrata la vida d’un grup d’adolescents al camp de refugiats de Dar-es-Salam.

El jurat del premi Mila el formaven la regidora de Polítiques d’Igualtat Sara Mestres, els periodistes Jesús Riverola, Àngels Anton i Elianne Ros (guardonada en l’edició anterior del Mila), la consellera del Consell Municipal de les Dones Ramona Canela i la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament Isabel Hornos. El veredicte ha tingut en compte criteris d’interès periodístic, el procés d’investigació, la qualitat dels textos i les imatges, l’ús del llenguatge inclusiu i no sexista, la projecció social, l’originalitat i la creativitat.

Durant l’acte, es va lliurar la dotzena Beca de Recerca Cristina de Pizan, dotada amb 3.000 euros, que ha estat per Berta Caihuelas pel projecte “On són les dones”, orientat a estudiar les diferències per qüestió de gènere en l’accés a llocs de responsabilitat a Lleida. Aquesta Beca té per objectiu donar suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, així com incentivar propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere i per a la consolidació d’una societat més justa, equitativa i solidària. A partir d’ara la Beca tindrà caràcter bianual.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Continua el passeig triomfal del bàsquet femení després del Mundial

El bàsquet femení està d’enhorabona i és que les jugadores segueixen el passeig triomfal ben...

“Sola” de Carlota Gurt

Ressenya Es podria dir que el llibre “Sola” de Carlota Gurt (editorial Proa en català, Libros...

“La Independent ajudarà a avançar en la igualtat de gènere a la societat catalana”

Fotografía d’Amada Santos i vídeo de Júlia López (Moncomunicació)  La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals,...