DEPORTE

Compartir

Barcelona: Edició de gènere Curs Presencial al CPC

Els objectius d’aquest curs, que es farà al Col·legi de Periodistes de Catalunya, se centren en aportar les nocions bàsiques per evitar el sexisme en les informacions escrites, orals i audiovisuals.

S’identificaran les múltiples violències simbòliques que legitimen unes informacions discriminatòries per a les dones i per a qualsevol persona que no s’identifica amb el subjecte ‘home’. La perspectiva de gènere interseccional és una necessitat comunicativa que cal assolir en tot el procés informatiu.

El curs combina l’exposició de conceptes amb exemples i casos d’estudi i exercicis pràctics i el programa inclou: comunicació feminista,  sistema sexe/gènere, estereotips i rols de gèner;  violència simbòlica fins a les agressions sexuals, i llenguatge inclusiu i no sexista. L’impartirà Isabel Muntané Rodríguez, professora i periodista feminista. Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania. Col·laboradora en diferents mitjans de comunicació; professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinadora del Màster i el Postgrau en Gènere i Comunicació d’aquesta Universitat.

Està adreçat a totes aquelles professionals del periodisme i de la comunicació que volen incorporar una perspectiva de gènere en el seu treball. Aquest curs aportarà la perspectiva necessària per identificar el sexisme i les discriminacions que transmeten les informacions i ser més conscients de les eines necessàries per eliminar qualsevol tipus de discriminació, ja sigui per raó de sexe, de gènere, d’orientació sexual, d’origen o de religió, entre altres.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar