Dimarts 21 gener 2025

Dimarts 21 gener 2025

Compartir

Barcelona: 22a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica / La Independent / Notícies gènere

La Nit de les telecomunicacions i la informàtica és l’acte institucional pioner i de referència del sector de les Telecomunicacions i Tecnologies de la informació celebrat a Barcelona des de l’any 1995. El passat 24 de febrer, el cap del Govern va presidit a L’Auditori de Barcelona, la 22a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica. En el decurs de la cerimònia, el president ha lliurat el Premi d’Honor d’aquesta edició a la Facultat d’Informàtica de Barcelona. El recollí la seva degana.

La degana de la Facultat d’Informàtica de Barcelona, Núria Castell és doctora en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Actualment és professora del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics (LSI) de la UPC, fent docència a la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) des de l’any 1982.

Des de l’any 2010 és degana de la FIB. Participa activament en el disseny i innovació de programes educatius, nonomés a nivell UPC sinó també en el marc de projectes europeus, essent la coordinadora UPC en algun d’ells com ara el Màster Europeu en Llenguatge i Parla (1999-2004).Ha publicat articles en congressos, revistes i llibres, relacionats principalment amb el processament del llenguatge natural i alguns amb temes referents a l’educació.

Núria Castell va rebre anteriorment el Premi UPC a la Qualitat en la Docència Universitària (8a edició), i el Premi Jaume Vicens Vives del govern de la Generalitat de Catalunya. 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va demanar “no banalitzem” la qüestió de la seguretat en les societats digitalitzades, perquè, “és un dels pilars per garantir la llibertat i la democràcia”. I va afegir “el futur dels països es juga en la seguretat de les xarxes”; per això, “que aquest país disposi d’una agència de ciberseguretat no és un caprici sinó una obligació”.

El cap del Govern va pronunciar aquestes paraules en el decurs de la celebració de la 22a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, la trobada anual dels professionals, empreses, administració, associacions i institucions del món TIC del país.

En el decurs de la seva intervenció, el president Puigdemont va mostrar la seva confiança que Catalunya “no desaprofitarà la tercera revolució que estem vivint sinó que la liderarà, igual que ho ha fet a les revolucions precedents”. Pel cap de l’Executiu, per fer possible aquest lideratge calen més infraestructures, perquè “és més garantia d’equitat que la fibra òptica arribi als Pirineus que no una carretera o l’AVE, perquè amb ella garantirem l’accés a la salut, a l’ensenyament, a la cultura, al coneixement, a la igualtat d’oportunitats i la competitivitat”. I en aquest sentit, va refermar el compromís del Govern de seguir treballant per fer possible l’arribada d’aquestes infraestructures.

Però a banda de les infraestructures, cal també, segons ha destacat Carles Puigdemont, “la digitalització de la societat”, i aquesta “requereix un canvi cultural, un debat sobre quina societat volem i quins són els límits ètics de la tecnologia”. Pel president, la tecnologia crearà molts llocs de treball però també en destruirà i “hem de vetllar perquè ningú quedi al marge, que les nostres empreses no quedin despenjades”.

La cerimònia va estar organitzada conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF). Va comptar també amb l’assistència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha lliurat el Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC, al programa Generació Digital de Televisió de Catalunya.

A més, es van lliurar els següents guardons: Premi Salvà i Campillo a la personalitat destacada a Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO); Premi Alan Turing al CIO de l’Any a Francesc Muñoz, CIO de Cuatrecasas Advocats; Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedor, a Ramón Alós, fundador i president d’Optral SA i a José Maria Caballero, fundador i director general d’Albedo Telecom; Premi Alan Turing al Compromís Social a Jordi Ros, president i fundador de Labdoo; el Premi Cisco a la Transformació Digital, al Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), i el Reconeixement especial, ha estat atorgat a l’empresa Tecnonews, pels seus 10 anys d’història.

A més del president, han intervingut en aquest acte el president de Teelcos.cat, Pedro Linares, i el degà del COEINF, Eduard Martin. També hi ha assistit el conseller d’Interior, Jordi Jané.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Dia Escolar per a la No violència i la Pau (DENIP) Dones per Dones

30 de gener de 2015Dia Escolar per a la No violència i la Pau...

Madrid: Nou projecte formatiu, Aula Tangente

El Grupo Cooperativo Tangente ha iniciat un nou projecte formatiu, Aula Tangente En la seva...

Les mares europees no volen renunciar a treballar

L’oposició entre mare a casa i mare que treballa fora està ja superada, la...