domingo 01 octubre 2023

domingo 01 octubre 2023

Argentina: L’actriu, cantant i dramaturga maputxe Luisa Calcumil premiada / La Independent / Notícies Gènero

 

Per Redacció AmecoPress

L’actriu, cantant i dramaturga maputxe Luisa Calcumil va ser distingida com una de les artistes més representatives de la regió pel Ministeri de Cultura de la Nació d’Argentina. Amb una llarga trajectòria en cinema i teatre, l’artista es va posicionar com una veu fonamental per al seu poble a partir de la incorporació en les seves obres de temàtiques que reflecteixen la seva idiosincràsia.

 

A més del reconeixement per la seva aportació a la cultura nacional, Calcumil va rebre un premi especial de l’Institut Nacional de Teatre, alhora que es va anunciar l’inici de gestions per part del Consell d’Editorial per a la realització d’un documental sobre la seva tasca.

“Vinc a celebrar i a homenatjar una dona i una artista extraordinària com és Luisa Calcumil. Portem distincions del Ministeri de Cultura, del Fons Nacional de les Arts i de l’Institut Nacional de Teatre. Tot el que fem per ella és poc “, va expressar el ministre Tristán Bauer a l’arribar a General Roca.

Nascuda en aquesta ciutat, el 1945, l’artista va iniciar els seus estudis de teatre als 23 anys en un dels primers tallers que van funcionar a la zona i va tenir la seva gran oportunitat el 1986 en el cinema quan va protagonitzar “Gerónima“, un film de Raúl Tosso.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El gran repte per a les properes eleccions municipals és augmentar el nombre de dones alcaldesses i regidores

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha afirmat que “el gran...

Internacional: Esteban Beltrán: “Hi ha falta de diligència per detectar possibles nenes i nens víctimes de trata” / La Independent / Notícies Gènere

  Esteban Beltrán: “Hi ha falta de diligència per detectar nenes i nens víctimes de...

Manifiesto 25N 2015: La FIP condena el acoso virtual en 25N

    La FIP condena el acoso virtual en vísperas del Día de la Eliminación...