Dijous 08 juny 2023

Dijous 08 juny 2023

Tractar bé la gent gran

L’any passat es va batejar com l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional. Ja som al 2013 i encara arrosseguem massa problemes en relació al tracte que la nostra societat dóna a la gent gran. Els maltractaments, per exemple. És difícil de comptar amb xifres fiables d’aquesta xarxa. Molt sovint els perjudicats per aquests maltractaments no els denuncien per por a agreujar-los.

Per això, és fonamental que totes i tots ens conscienciem de la necessitat de denunciar aquests maltractaments, siguin físics, psicològics, sexuals, econòmics, de negligència o d’abandonament. Els indicadors que ens els poden posar en evidència són ferides, contusions, fractures, cremades, blaus a la pell, angoixa, ansietat, tristesa, confusió, insomni, canvi d’hàbits, mal humor, mala imatge corporal, soledat, brutícia al domicili.

Aquesta denúncia pot fer-se a la Fiscalia, a la policia o als serveis socials corresponents. En uns moments en què les administracions públiques aflueixen en la defensa dels drets dels ciutadans, inclosos els de la gent gran, hem d’esforçar-nos per estar al costat dels més febles. La gent gran és fràgil i sovint està indefensa davant tota mena de maltractaments.

Hem de lluitar perquè les administracions públiques compleixen el seu deure amb la ciutadania, conscients que la qualitat de una societat està, en bona mesura, en la forma com tracta i respecta la seva gent gran.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya. ICD: DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DEL 8 DE MARÇ DE 2014

Homenatge a Lídia Falcón

Catalunya: Dones Juristes. CONVOCAR UN REFERÈNDUM NO ÉS CAP DELICTE / La Independent / Notícies gènere