Sunday 24 September 2023

Sunday 24 September 2023

Compartir

Tractar bé la gent gran

L’any passat es va batejar com l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional. Ja som al 2013 i encara arrosseguem massa problemes en relació al tracte que la nostra societat dóna a la gent gran. Els maltractaments, per exemple. És difícil de comptar amb xifres fiables d’aquesta xarxa. Molt sovint els perjudicats per aquests maltractaments no els denuncien per por a agreujar-los.

Per això, és fonamental que totes i tots ens conscienciem de la necessitat de denunciar aquests maltractaments, siguin físics, psicològics, sexuals, econòmics, de negligència o d’abandonament. Els indicadors que ens els poden posar en evidència són ferides, contusions, fractures, cremades, blaus a la pell, angoixa, ansietat, tristesa, confusió, insomni, canvi d’hàbits, mal humor, mala imatge corporal, soledat, brutícia al domicili.

Aquesta denúncia pot fer-se a la Fiscalia, a la policia o als serveis socials corresponents. En uns moments en què les administracions públiques aflueixen en la defensa dels drets dels ciutadans, inclosos els de la gent gran, hem d’esforçar-nos per estar al costat dels més febles. La gent gran és fràgil i sovint està indefensa davant tota mena de maltractaments.

Hem de lluitar perquè les administracions públiques compleixen el seu deure amb la ciutadania, conscients que la qualitat de una societat està, en bona mesura, en la forma com tracta i respecta la seva gent gran.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Els feminicidis no són una prioritat pel govern mexicà

  Entrevista amb Luz Estela, activista i defensora de DDHH “Voldria ser la inspiració perquè...

8M: més enllà de la vaga feminista

     El dia 8 de març de 2020 a Madrid les dones no han...

CONFERÈNCIA Perrine Leblanc, escriptora del Quebec, parlarà de la seva obra

L’escriptora quebequesa Perrine Leblanc, guanyadora de nombrosos premis literaris i autora de la novel·la L’homme...