tailandia-tribus-mujeres-karen-jirafa-cuello-largo 8

Compartir

Tailandia / Birmania: Les dones girafa: Esclaves del seu collaret / La Independent / Notícies gènere

Les dones padaung pateixen com ningú la tirania del turisme, la tradició i la dictadura. El fotògraf Jesús García Pastor va mostrar aquesta realitat dramàtica en el seu reportatge “Esclaves del seu collaret”.

 

Una nena padaung © Jesús García Pastor 

 

 

“Són esclaves de la tradició que mutila els seus cossos, que els genera molt dolor a les vèrtebres, esquena i espatlles, són esclaves del govern de Tailàndia que les explota com a reclam turístic. Són esclaves de la seva fugida, de la seva condició de refugiades polítiques, perquè han hagut de deixar el seu país, Birmània, on fa més de 50 anys governa una dictadura militar que oprimeix a certes minories, explica García Pastor.

“Les dones estan en un llogaret tradicional pintoresc, idíl·lic, envoltat de selva, l’entorn natural és bellíssim. Es genera una mena d’illa una mica absurda. A elles i les seves famílies se les manté en una mena de vida antiga, sense llum, sense sanitat. És una mena d’ híbrid entre presó i espai turístic”.

Sens dubte, el foto reportatge “Esclaves del seu collaret” de Jesús García Pastor, impacta i és imprescindible per evidenciar com a les dones se les segueix explotant de manera perpètua amb total impunitat.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar