Miriam Blasco premiada

Compartir

Barcelona: La judoka Miriam Blasco homenatjada en el ‘BCN Sports Film Festival 2017’ / La Independent / Notícies gènere

Fou la primera judoca de l’Estat espanyol que va aconseguir una medalla d’or.

Durant la cerimònia de inauguració del ‘BCN Sports Film Festival 2017’, que s’ha dut a terme del 6 al 12 de maig, i amb motiu del 25 aniversari de la conmemoració dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92, s’ha homenatjat a personatges vinculats a la història de Barcelona ’92.

 

 

Han estat: l’esportista Jesús Ángel García Bragado, un dels atletes amb una carrera esportiva més llarga a l’élit (més de 30 anys) participant en set Jocs Olímpics i dotze mundials; Miriam Blasco, la primera esportista espanyola a aconseguir una medalla en els Jocs Olímpics d’Estiu i la primera en ser campiona olímpica, en aconseguir l’or a Barcelona ’92; Guillermo Cabezas Conde (in memoriam), fundador de la ‘Federación Española de Deportes para Minusválidos’ i president de l ‘Asociación Internacional de Discapacitados’; i Pasqual Maragall, l’alcalde que va convertir Barcelona en la ciutat que millor representa els Jocs Olímpics.

Cal destacar el paper de la judoka Miriam Guadalupe Blasco Soto (Valladolid, 12 de desembre de 1963) en el esport femení espanyol. Ella va ser la primera dona espanyola que va aconseguir una medalla d’or (al día següent Almudena Muñoz en va aconseguir una altra). En el palmarès de Blasco, ademés de l’or mencionat, té un bronze i un or en Mundials i un or, una plata i un bronze en Europeus.

Es va retirar amb 30 anys, dos anys desprès del seu or a Barcelona. Va ser seleccionadora nacional de judo i a Atlanta 96, ja com entrenadora, va aconseguir dos bronzes mitjançant les seves pupil·les Isabel Fernández i Yolanda Soler.

Va ser comentarista de Televisió Espanyola a Sídney 2000 i entre 2000 i 2012 va ser senadora del Partit Popular per Alacant, ademés de ser vocal de la ‘Comisión de la Mujer del Comité Olímpico Español’ i presidenta de la ‘Comisión Especial sobre la situación de los deportistas al finalizar su carrera deportiva’. Actualment dirigeix un gimnàs a Alacant en el que hi té com entrenadora a Nicola Fairbrother, la britànica que fou la seva contrincant en els Jocs Olímpics de Barcelona ’92. Té escrit un llibre titulat ‘Miriam Blasco, el precio del oro’.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar