Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Periodistes de la Mediterrània busquen consolidar xarxes


 

Trobada internacional. Dones periodistes de països de la Mediterrània es reuneixen a Barcelona.

 

Per tal d’establir un autèntic pont de diàleg i comunicació entre les ribes de la Mediterrània i crear aliances i cooperació entre les dones periodistes dels països que l’integren, entre el 4 i 5 de novembre es realitzarà a Barcelona la trobada internacional “Comunicar la Mediterrània amb mirada feminista “.

La Trobada Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de la Mediterrània congregarà reconegudes periodistes, molt potents pel seu compromís social i amb les dones, de Líban, Grècia, Tunísia, Líbia, Palestina, Egipte, Turquia, Algèria, Bòsnia i Hercegovina, el Marroc i representants de l’Estat Espanyol i Catalunya, així com a representants d’organitzacions de premsa, com la Federació Internacional de Periodistes, l’Associació Mundial de Dones Periodistes i Escriptores (AMMPE) i la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG ).

Es tracta d’aconseguir establir aliances, afermar xarxes, des d’una mirada feminista, de manera que, a més, comptarà amb la participació de directores de mitjans feministes com La Independent, Ameco Press, Feministiskt Perspektiv i Diario Feminista.

La trobada està organitzada per la Xarxa Europea de Dones Periodistes. La seva coordinadora Alícia Oliver assenyala que la cita internacional també “recorda la tasca de la periodista catalana Montserrat Minobis, morta fa dos anys, que sempre va estar molt involucrada en la creació de xarxes internacionals de periodistes, entre les quals la de la mediterrània la considerava fonamental, com a part de la necessària visibilitat de les dones, la seva situació, les seves necessitats i demandes “.

Compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), el Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’Institut Català de les Dones (ICD) i la Fundación Euroárabe; a més de la col·laboració de Diario Feminista, l’Associació de Dones Amazigues “Tamettut”, i l’Associació Euroàrab.

En el programa de la trobada s’explica que la Xarxa Europea de Dones Periodistes va organitzar, el 1995, les jornades “Les periodistes, la Mediterrània i el futur”, una trobada que pretenia crear vincles entre les dues ribes de la Mediterrània en uns moments difícils per a l’exercici de la professió, especialment si eres dona.

Després de 26 anys i “tot i que podem dir que hi ha hagut molts canvis a nivell legal i social respecte a les dones, l’exercici professional continua sent d’extremada violència en alguns països de la Mediterrània”, assenyala el programa.

Formulari d’inscripció: https://forms.gle/Sg1TpRhBrremdT4i6

 

Programa 

 

 

LOGO-moltpetit-mediterrani-dones

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Alícia Oliver

Alícia Oliver

Periodista i activista feminista. Coordinadora de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dones tunisianes busquen el seu lloc en la Primavera Àrab

Acudeixen a les urnes en espera de respecte als seus drets La ciutadania d’aquest país...

Un any revolucionant Egipte

“Mai imaginàrem que anàvem a fer una revolució. Esperàvem només uns quants milers de persones...

Periodista y escritora

Gènere, d’imposició social a identitat

    OPINIÓ Crec que les acadèmiques feministes, entre les quals m’incloc, hem comès un gran...