Compartir

LLEIDA: TESI DOCTORAL “La col·lecció ‘La sonrisa vertical’ i la representació literària de les minories sexuals”

La doctoranda Estrella Díaz Fernández, investigadora del Centre Dona i Literatura, defensarà la seva tesi doctoral* dirigida per Rafael M. Mérida Jiménez (Universitat de Lleida) i titulada “La colección ‘La sonrisa vertical’ y la representación literaria de las minorías sexuales”. 

Aquesta col·lecció de narrativa eròtica va néixer en plena Transició democràtica amb l’objectiu de rescatar un gènere literari fins aleshores censurat per les lleis franquistes i apostar per la narrativa de joves autores i autors, tant en llengua catalana com espanyola.

Tenint en compte l’època turbulenta en què es va gestar i l’aposta ideològica de l’editorial, els volums tenien una notable voluntat de ruptura política i moral. Aquesta tesi doctoral pretén oferir una anàlisi de les molt diverses creacions d’escriptores i escriptors d’Espanya i Hispanoamèrica que, en especial, van afavorir la representació de personatges lèsbics entre 1977 i 2014 amb l’objectiu de valorar la seva entitat literària i la seva rellevància històrica i social.

*Dimarts 23 de maig de 2017 a les 11h

Sala de Juntes del tercer pis (sala 331), Facultat de Lletres, Campus Rectorat, Universitat de Lleida, Pl. Víctor Siurana 1. Lleida

Més informació

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar