Dimarts 28 maig 2024

Dimarts 28 maig 2024

Compartir

Sevilla: curs d’estiu ‘Conflicte Armat, Gènere i Comunicació’ amb Caddy Adzuba / La Independent / Notícies gènere

 

Video de caddy Adzuba a Casa Àfrica

 

Caddy Adzuba, Príncep d’Astúries, participa al curs d’estiu ‘Conflicte Armat, Gènere i Comunicació’ de la UNIA a Sevilla
 
Expertes i experts de primer nivell, com la recentment guardonada Premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia, Caddy Adzuba, intervenen en el curs d’estiu ‘Conflictes Armats: una visió des del gènere i la comunicació’ que organitza la UNIA i la Fundació Euroàrab a Sevilla, del 15 al 19 de setembre.

El curs, dirigit per la professora Inmaculada Marrero, secretària executiva de la Fundació Euroàrab, té com a objectiu abordar l’estudi dels conflictes i posconflictos armats actuals tenint en compte el paper que hi tenen les dones. Avui més del 90% de víctimes de les guerres són població civil i les dones en són víctimes de primer ordre a causa del seu sexe i de la seva condició jurídica i social. Entre d’altres temes es debatrà sobre:  el paper de les dones en la reconstrucció i en la consolidació de la pau; la cobertura informativa dels conflictes armats; el paper de les empreses de seguretat privada en les guerres; la violència sexual com a arma de guerra, els drets humans i les convencions internacionals i resolucions ONU i la violència de gènere en el dret internacional.
 
 
Hi intervindran expertes i experts –de l’àmbit de l’universitari, organitzacions socials, periodisme i activisme feminista àrab, africà i llatinoamericà- d’Afganistan, Colòmbia, Mèxic, Palestina i República Democràtica del Congo.

Les intervencions presencials seran de: Jesús A. Nuñez Villaverde (director d’UNRWA Espanya), Bahira Abdulatif (professora i activista iraquiana), Xavier Giró (UA de Barcelona), Caterina Garcia Segura (U.Pompeu Fabra de Barcelona), Ana Jorge Alonso (U. de Màlaga), Eva Diez Peralta (U. Almeria) i Lola Fernández (F. Euroarab).
 
 
Per videoconferències es comptarà amb la participació de: Caddy Adzubaperiodista de la RDCongo),  Mònica Bernabé (corresponsal espanyola destacada a l’Afganistan);  Lucía Lagunes (periodista i directora de l’Agència CIMAC Noticias de Mèxic), Fabiola Calvo (periodista de TV Canal Capital Colòmbia) i Khitan Saafin (activista palestina i presidenta de la Unió de Comitès de Dones de Palestina).
 

 
El curs està dirigit a l’alumnat de grau i postgrau de Ciències de la Comunicació i Informació, Ciències Polítiques i Sociologia, Dret i Màster universitaris que treballen temes afins a la comunicació, els conflictes armats i el gènere, professionals de la informació i la comunicació; professionals i voluntariat de l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i personal de l’Exèrcit destinat a missions de pau. La inscripció està oberta fins el 12 de setembre,

Informació i inscripció

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Concurs de relats curts sobre Comerç Just

Adreçat a joves d’entre 10 i 16 anys. L’objectiu del certamen és reflexionar sobre les...

Agenda de Desenvolupament Post 2015 amb enfocament de Drets

“Proporcionar i implementar una agenda de desenvolupament post-2015 no només implica ‘no deixar ningú...

Nou Model d’abordatge policial contra la violència domèstica i de Gènere

Aquest dilluns, Interior va presentar a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Granollers, el nou...