Diumenge 21 juliol 2024

Diumenge 21 juliol 2024

Compartir

Barcelona: ‘Mitjans de comunicació i salut mental: un trastorn dissociatiu?’ / La Independent / Notícies gènere

La Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC)   organitza al debat ‘Mitjans de comunicació i salut mental: un trastorn dissociatiu?’

 

 

 

Segons l’Organització Mundial de la Salut, una de cada quatre persones pateix o patirà algun trastorn mental durant la seva vida. Cada any, el 20% de la població del món occidental pateix alguna malaltia mental. Ansietats, fòbies, depressions, trastorns psicòtics o neuròtics… el catàleg de malalties mentals supera els 200 trastorns i els episodis d’ansietat i depressió són les principals causes d’incapacitat en tot el món,a banda de ser la causa de la quarta part del total de visites als centres sanitaris.

Sembla que el tractament que els mitjans de comunicació fan de la salut mental encara no ha arribat a l’edat adulta. Per què la societat continua estigmatitzant les malalties mentals?
Quin paper juguen els mitjans de comunicació en la creació i preservació d’un imaginari col·lectiu basat en prejudicis? Com se senten representades als mitjans les persones amb un trastorn mental? De quina manera poden ajudar els mitjans a sensibilitzar i normalitzar la percepció social de la salut mental?

En el debat* al CPC hi participarà:

David Clusa, psiquiatre i cap del Departament de Salut Mental de St. Pere Claver–Fundació Sanitària,i secretari de Junta de la Fundació Congrés Català de Salut Mental (FCCSM).

Àngels Vives, psiquiatra–psicoanalista, membre de la Junta de la Fundació Congrés Català de Salut Mental (FCCSM) i presidenta FCCSM del 2000-2005.

I Elisenda Ferrer, directora de comunicació de la Federació Salut Mental Catalunya.

 

*El debat es celebrara el proper dijous, 7 de novembre, a les 19:00h a la Sala d’Actes del Col·legi (Rambla Catalunya, 10. Barcelona).

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Rosa Oriol, dissenyadora i empresària, propera entrevistada dins del cicle “Veu de Dona” de l’ICD

La periodista Rita Marzoa entrevistarà l’empresària, directora creativa i dissenyadora de la joieria Tous Rosa...

Horta de Sant Joan: “L’Ànima dels arbres”, exposició de pintura i fotografia

Ara a la Horta de Sant Joan i fins el primer de maig ,...

Lleida: Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere distingeixen de Segre, Lleida TV i El Mundo / La Independent / Notícies gènere

Els Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere que atorguen l’Ajuntament de...