Divendres 12 abril 2024

Divendres 12 abril 2024

Compartir

“Per un relat complet”, XXIII Congrés d’AMMP a Londres. Col·labora GAMAG EUROPE

 

La capital Britànica acull per primera vegada el Congrés de dones periodistes i escriptores, que coincideix amb el centenari del sufragi femení. Per ser complet, el relat periodístic necessita totes les veus, ve a dir l’organització de la trobada.

 

L’Associació Mundial de Dones Periodistes i Escriptores, coneguda amb l’acrònim castellà AMMPE, centra el seu interès en apostar per un periodisme amb perspectiva de gènere i entén que estem en un moment sense precedents del moviment feminista.

L’associació AMMPE va ser fundada a Mèxic el 1969 per l’escriptora i periodista Glòria Sales de Calderón, que va reunir dones periodistes i escriptores de 37 països. A l’últim congrés, celebrat a Santiago de Xile el 2016, hi van assistir 700 persones, i en la seva obertura es va comptar amb el suport de la llavors presidenta Michelle Bachelet.

 

                                                                            DpD euSXoAA9j0H

 

Diversificació d’autors i autores, diversificació de relats i amb millor informació, són alguns dels propòsits que s’exposen en aquest congrés de Londres que se celebra entre els dies 6 i 9 de novembre.

Sarah Gibson és la presidenta d’aquesta trobada i Patricia Mayorga, corresponsal a Itàlia del diari xilè El Mercuri, juntament amb Teresa Carreras, coordinadora de l’Aliança Global per als Mitjans de Comunicació i el Gènere- GAMAG Europe- (GE), i periodista del setmanari “El SIGLO”, són les dues vicepresidentes del Congrés.

També hi haurà una delegació de quatre periodistes de la Xarxa Internacional de Dones periodistes i Comunicadores de Catalunya – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT- XIPVG) i de La Independent. Així com d’altres periodistes d’aquesta Xarxa Internacional (acrònim castellà RIPVG).

 

La llibertat d’expressió a debat

Al programa figuren temes de debat com diversificació de relats per marcar una diferència cap al futur, canvi d’objectius i desafiament del periodisme des de llocs de conflicte, joventut i vells mitjans de comunicació. També es pregunta com explicar històries per a audiències joves i si és adequada la formació de periodistes.

Des de GAMAG EUROPE s’analitzarà en dos panells l’estat de salut de la llibertat de pensament i expressió en el periodisme així com en altres disciplines de l’art. En un primer panell organitzat conjuntament per GE amb l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE, 1975) s’abordarà el tema de l’assetjament a dones periodistes en línia amb un panell titulat “Desafiaments al pluralisme en els mitjans de comunicació a Europa en l’era digital: Violència contra les dones en línia “. Aquest debat serà moderat per la investigadora d’origen polonès, resident a Suècia, Greta Gober i hi participaran Jennifer Adams, Representant per a la llibertat dels mitjans a l’OSCE, Barbara Trionfi, directora executiva de l’Institut de Premsa Internacional IPI, Arzu Gelbuyayeva , periodista freelance de Arzerbaijan, perseguida per les autoritats del seu país i resident a Istanbul i Anna-Klara Brat, fundadora i editora en cap de Feminist Perspectiv.

 

                                                                             GAMAG firma

 

El segon panell organitzat per GAMAG EUROPE analitzarà si hi ha en joc la llibertat d’expressió com un dret de les persones. Hi participaran Yumna Al-Arashi, fotògrafa i directora de cinema, Alia Alzougbi productora i directora audiovisual, Ordukhan Termirkhan, activista polític i videoblogger, Carmen Luz Parot, directora de documentals i Gonzalo Maza guionista del film “Una dona fantàstica” que va rebre aquest any l’Oscar a la millor pel·lícula estrangera.

Al llarg de les sessions s’exposaran dades sobre les dones en els mitjans de comunicació anglesos i s’abordarà el periodisme tecnològic.

Els i les ponents de cada un dels cinc continents, presents al congrés, exposaran com es veu el periodisme amb perspectiva de gènere des de cadascuna de les zones del món.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dolors Sabater i la importància del feminisme a Badalona

      L’alcaldessa de Badalona ens parla de la seva ciutat, de feminisme, i...

Barcelona: TAULA RODONA Begonya Pozo, Anna Gual i Miriam Reyes /La Independent / notícies gènere

La taula de poetes a Barcelona Poesia  “Sota el mapa secret de la veu” acollirà...

Menorca: Aplicació interessant per calcular hipoteques / La Independent / Notícies gènere

: La Plataforma Afectats per la Hipoteca Menorca ha elaborat una aplicació gratuïta per calcular...