Dilluns 22 abril 2024

Dilluns 22 abril 2024

Compartir

Comunicat:PLATAFORMA DEFENSA SANITAT PÚBLICA “No al desmantellament de la sanitat pública”

http://actuable.es/peticiones/no-al-desmantelamiento-la-sanidad-publica-catalana
 
Acció promoguda per la PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA
No al desmantellament de la sanitat pública.

Ni retalls de serveis ni acomiadaments.
 No a la privatització dels serveis públics.

La salut no és un negoci.

Els signants d’aquest manifest, denunciem el procés de desmantellament de la sanitat catalana iniciat per l’actual govern sense un altre objectiu d’incrementar a marxes gegantines el fins ara lent procés de privatització de la sanitat.

Amb crisi o sense crisi, la disminució prevista del pressupost sanitari és totalment injustificada perquè Catalunya vas donar molt de dedicar a la sanitat el percentatge que li correspon pel seu nivell de desenvolupament en relació a la mitjana de la UE-15.

La diferència que ens separa de l’Europa del nostre nivell econòmic és bastant superior al 10% que es pretén reduir del pressupost sanitari, i va en augment perquè, per molt que hagi crescut la despesa sanitària pública durant l’anterior govern, aquest creixement ha estat inferior al de la mitjana europea. Per molt que siguin necessaris retallades pressupostàries, aquests no s’han de produir en la sanitat sinó en altres partides.

Seria acceptable, i fins i tot necessària al marge de l’anomenada crisi, una reducció de despeses sumptuós i innecessari, així com de la farmacèutica, però en cap cas en l’atenció sanitària, encara que insuficient, que es dóna a la població. Ni poden augmentar les llistes d’espera, ni es poden disminuir serveis.

Altres percentatges ens separen encara de la UE-15: El de població ocupada en el sector sanitari català i la pressió fiscal, tots dos inferiors amb molt al de la UE-15. És inadmissible que es pretenguin reduir, tant un com l’altre, encara més.

Igualment és inadmissible l’engany al que està sotmetent l’opinió pública. Ni es pot declarar que una retallada del calat previst no afectarà l’atenció sanitària ni els llocs de treball, ni es pot signar al Parlament una moció i després fer el contrari, ni es poden donar sorpreses postelectorals sobre temes més que previsibles. A part de ser immoral, ningú creu que la sanitat pública es salva desmuntant ni que acomiadant personal es crea ocupació.

Tampoc escapen a ningú les veritables causes d’aquest tisorada. Les pretensions del conseller i els assessors del Govern i del Departament de Salut, en vista de múltiples declaracions i els interessos privats representats en els diferents consells assessors, van en el sentit d’afavorir la sanitat privada, les mútues i les multinacionals de la salut , d’incrementar la mal anomenada col.laboració pública privada, en realitat un simple procés de vampirització, de desmuntar l’Institut Català de la Salut tant per retrotraure les condicions laborals de la XHUP (Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública) en les anteriors mai assolit procés d’equiparació com per donar a tots dos una major permeabilitat a la introducció d’interessos privats.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

¿Ets víctima de maltractament? Segueix aquests passos

És important que les dones que han estat o estan sent víctimes de violència de...

Barcelona: Dones Indignades cap a la Vaga / La Independent / Notícies Gènere

      La Vagadetotes és una iniciativa sorgida des de diferents espais feministes a...

Pròleg de transgressores. Un recorregut per la poètica feminista”Sacseja’t la pols i supera-ho”

Per Karina Bidaseca. AmecoPress L’editor em va tornar el llibre dient: Madame, emporteu-vos tota la...