Dissabte 02 desembre 2023

Dissabte 02 desembre 2023

Compartir

Prova pilot de Punt Lila a Parcs Naturals

L’ 1 i el 5 de novembre s’inicià una prova pilot al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny amb la instal·lació d’un Punt Lila als centres d’informació de Fogars de Montclús i la Rectoria del Brull.

Es l’inici d’implementació d’una Xarxa de Punts Lila als espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Estarà operatiu de 10 a 14 h, oferint informació, sensibilització i assessorament, dedicats a la prevenció i erradicació de les violències masclistes.

Els equipaments de la Xarxa de Parcs Naturals tenen un públic de tipologies i edats molt diferents, interessats en les activitats que es realitzen ja siguin culturals, esportives o d’apropament a la natura i sensibilització medi ambiental, com també pel coneixement del territori i la seva població.

La població resident en masies aïllades, zones rurals i més despoblades tenen més dificultats d’accés a la informació i als recursos existents al territori i la detecció de les violències masclistes es torna difícil si no es compta amb una xarxa de suport ben estructurada i formada en la matèria.

L’objectiu és que les seus dels parcs es converteixin en equipaments Punts Lila integrats a la Xarxa de Punts Lila Municipals que gestiona la Diputació de Barcelona. I es pot emmarcar ens els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)* número 5. Igualtat de Gènere i número 10. Reducció de les Desigualtats.

*Els 17 ODS proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015, formen part de l’agenda global per a 2030.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Marroc: Women Aim. Com conèixer el Marroc a través de les seves dones / La Independent / Notícies gènere

Women Aim és un dels projectes en què participa Valkiria Hub Space, un dels espais pioners...

Aquest Nadal les joguines no tenen sexe

Campanya del CIRD de l’Ajuntament de Barcelona i Biblioteques de la Diputació per a un...

Dones Llibertaries Convocatorias 25N

  25 N:  Dones Llibertaries   https://twitter.com/CGTBaixP/status/1064804994547892224?s=03)      

...