jueves 07 diciembre 2023

jueves 07 diciembre 2023

Compartir

Prova pilot de Punt Lila a Parcs Naturals

L’ 1 i el 5 de novembre s’inicià una prova pilot al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny amb la instal·lació d’un Punt Lila als centres d’informació de Fogars de Montclús i la Rectoria del Brull.

Es l’inici d’implementació d’una Xarxa de Punts Lila als espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Estarà operatiu de 10 a 14 h, oferint informació, sensibilització i assessorament, dedicats a la prevenció i erradicació de les violències masclistes.

Els equipaments de la Xarxa de Parcs Naturals tenen un públic de tipologies i edats molt diferents, interessats en les activitats que es realitzen ja siguin culturals, esportives o d’apropament a la natura i sensibilització medi ambiental, com també pel coneixement del territori i la seva població.

La població resident en masies aïllades, zones rurals i més despoblades tenen més dificultats d’accés a la informació i als recursos existents al territori i la detecció de les violències masclistes es torna difícil si no es compta amb una xarxa de suport ben estructurada i formada en la matèria.

L’objectiu és que les seus dels parcs es converteixin en equipaments Punts Lila integrats a la Xarxa de Punts Lila Municipals que gestiona la Diputació de Barcelona. I es pot emmarcar ens els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)* número 5. Igualtat de Gènere i número 10. Reducció de les Desigualtats.

*Els 17 ODS proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015, formen part de l’agenda global per a 2030.

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

México: El Estado de Tabasco tipifica el delito de feminicidio

Suman 8 estados con reformas a su Código Penal   Anoche, 8 de marzo, el...

MANIFESTACIONS 8 de març a Alacant, Castelló i València / CONFERÈNCIA a Alzira

Manifestacions del 8 d emarç, Dia Internacional de les dones .Totes a les:19.30 hores Alacant:...

Género e interculturalidad, curso para migradas lideresas potenciales

  La Fundación Cepaim realizará el curso* “Dinamizadoras Comunitarias para la Prevención de la Violencia...