Thursday 07 December 2023

Thursday 07 December 2023

Compartir

Prova pilot de Punt Lila a Parcs Naturals

L’ 1 i el 5 de novembre s’inicià una prova pilot al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny amb la instal·lació d’un Punt Lila als centres d’informació de Fogars de Montclús i la Rectoria del Brull.

Es l’inici d’implementació d’una Xarxa de Punts Lila als espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Estarà operatiu de 10 a 14 h, oferint informació, sensibilització i assessorament, dedicats a la prevenció i erradicació de les violències masclistes.

Els equipaments de la Xarxa de Parcs Naturals tenen un públic de tipologies i edats molt diferents, interessats en les activitats que es realitzen ja siguin culturals, esportives o d’apropament a la natura i sensibilització medi ambiental, com també pel coneixement del territori i la seva població.

La població resident en masies aïllades, zones rurals i més despoblades tenen més dificultats d’accés a la informació i als recursos existents al territori i la detecció de les violències masclistes es torna difícil si no es compta amb una xarxa de suport ben estructurada i formada en la matèria.

L’objectiu és que les seus dels parcs es converteixin en equipaments Punts Lila integrats a la Xarxa de Punts Lila Municipals que gestiona la Diputació de Barcelona. I es pot emmarcar ens els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)* número 5. Igualtat de Gènere i número 10. Reducció de les Desigualtats.

*Els 17 ODS proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015, formen part de l’agenda global per a 2030.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Marga Fullana, la lluita d’una campiona

El ciclisme és per desgràcia, un esport que dia sí dia també està sota sospita...

Juicio a las mujeres imputadas por la performance del Coño Insumiso / Feministas Sevilla

      El próximo 3 de octubre a las 12.00h se celebrará el juicio(seremos...

logo RIPVG

Honduras: La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere cobrirà les eleccions / La Independent / Notícies gènere

  La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG) -a la qual pertany...