antonina y montse

Presentació del llibre “Tres generaciones rebeldes” a Granada

 Antonina Rodrigo amb Montse Fernández Garrido, a la seu del sindicat CCOO. Granada

Montse Fernández, l’autora del llibre, és neta del maquis “Ollafría”
Antonina Rodrigo i Montse Fernández Garrido reivindiquen la memòria de les dones.

L’enorme sala d´actes estava plena a vesar. Es van vendre i van dedicar tots els llibres i encara en van faltar un centenar. Van sortir notes a tres diaris i una entrevista a Canal Sur.

sede ccoo 0
Antonina Rodrigo, Montse Fernández Garrido i Alfonso Martínez Foronda. Foto: CCOO Granada

La historiadora acompanyà l’advocada i militant feminista a la presentació del seu llibre ‘Tres generaciones rebeldes’ a Granada, en un acte celebrat a la seu de CCOO que ha comptat amb Alfonso Martínez Foronda com a moderador.

La historiadora Antonina Rodrigo i l’advocada i militant feminista Montse Fernández Garrido han reivindicat aquest dimecres a Granada la memòria de les dones. De les acusades, assassinades, empresonades, amagades o exiliades, de les “invisibles”, que van lluitar per les llibertats durant la guerra civil i la dictadura franquista.

“S’ha trigat a parlar-ne”, ha lamentat Antonina Rodrigo durant la presentació de ‘Tres generaciones rebeldes’, del qual és autora Fernández Garrido, néta del guerriller granadí ‘Ollafría’. A més de la història del seu avi, la publicació posa l’èmfasi en la de la seva àvia i la seva mare, que van patir presó i persecució pel vincle amb el guerriller.

Un llibre que apropa també la lluita extraordinària de la pròpia autora, advocada de llarga trajectòria feminista i en la lluita per la igualtat.

Un front cultural davant del feixisme

A la benvinguda a l’inici de l’acte, el secretari general de CCOO Granada, Daniel Mesa, ha alertat de la “banalització del feixisme”. Per això ha animat a treballar per la creació d'”un front cultural contra el feixisme”.

Ha defensat la recuperació de la memòria, amb actes com el celebrat al saló d’actes del sindicat, que passarà a anomenar-se ‘Auditori 1.001’ -en al·lusió al procés contra els principals dirigents del sindicat el 1973- i ha lamentat que la Junta ” menyspreï i incompleixi sistemàticament la Llei de Memòria”.

* Article aparegut a El Independiente de Granada

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar