Divendres 24 maig 2024

Divendres 24 maig 2024

unnamed

Compartir

Iberoamèrica: primer Congrés Iberoamericà “Més dones, millor periodisme”

L’esdeveniment online del proper dimecres 2 de novembre es per debatre sobre l’ecosistema comunicacional del futur.

WINN, la primera xarxa iberoamericana de dones periodistes i comunicadores, i la Universitat Internacional de la Florida, FIU, organitzen el primer Congrés Iberoamericà de Dona i Periodisme a càrrec de referents internacionals.

 El Lillian Lodge Kopenhaver Center per a l’Advancement de Women in Communication de FIU i WINN presenten aquest esdeveniment internacional abordant cinc claus per comprendre el nou ecosistema comunicacional: diversitat, tecnologia, descentralització, canvi climàtic i sostenibilitat, ciència i salut.

El rol de la dona als mitjans serà un tema central  per un futur amb més equitat. La Diversitat o com enriquir l’activitat periodística amb una mirada plural. La mirda de gènere en la generació de continguts amb: Pepa Bueno, directora a El País, i Virginia Pérez Alonso, directora a Público i vicepresidenta d’IPI, totes dues de l’Estat espanyol.

Crear continguts sobre Clima i sustentabilitat, com generar consciència i una reflexió profunda i amb quines eines amb:  Ricardo Lozano, biòleg amb especialització en periodisme, exministre d’ambient de Colòmbia; Diego Arguedas Ortíz, coordinador de l’Oxford Climate Journalism Network, Regne Unit; i Tais Gadea, periodista en canvi climàtic, Canal de la Ciutat i Xarxa/Acció, Argentina.

La innovació tecnològica en l’ecosistema comunicacional, la creació de noves plataformes, el desplaçament dels mitjans tradicionals i el reposicionament dels periodistes com creadors de continguts. Les eines i dispositius, el flux informatiu en un món 3.0?  amb: Tatiana Márquez, Google Colòmbia; i Julieta Shama, Meta Argentina.

La Descentralització, la reconfiguració de lecosistema comunicacional en plataformes i mitjans, en suports visuals o audibles és efímera o persistent. Com crear i difondre informació? Com capturar audiències i consolidar una identitat com a mitjans amb: Camila Russo, autora de The Infinite Machine, The Defiant, Xile; i Mauricio Cabrera, Creator Economy, Mèxic.

Ciència i salut formen ja ara part de la demanda quotidiana d’informació.El periodisme científic, continguts sense biaixos basats en recerca i dades. Incentivar la presència femenina amb: Inma Aguilar Nácher, directora general Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, Espanya; i Daniela Blanco, periodista experta en ciència i salut, Infobae, Argentina.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Ha nascut “Sindillar”, el sindicat de treballadores de la llar

Mig centenar de dones de 16 països són les primeres afiliades al primer sindicat d...

Catalunya – Sèrbia: Solidaritat de les Dones de Negre de Belgrad / La Independent / Notícies gènere

Stasa Zajovic de Dones de Negre de Belgrad ha fet arribar a dones dels moviment...

Cuba: Biblioteca privada en memòria de lideresa de les Damas de Blanco

Per honorar la memòria de la líder de les Damas de Blanco Laura Pollán morta...