Pakistan: Apoderen les adolescents contra el masclisme

La secció paquistanesa de la Xarxa Internacional LEAD està realitzant un programa semestral que dóna eines a les adolescents per protegir-se del masclisme, informa Zofeen Ebrahim (CIMAC/IPS) des de Khairpur, Pakistan.

Matrimonis forçats, matrimonis amb nenes, violència domèstica, manca d’educació, problemes sanitaris, maternitat precoç i contínua són algunes de les vivències que suporten les dones de Pakistan, especialment a les zones rurals i conservadores.

El programa aspira a millorar les vides de les nenes de tot el país, potenciant les seves habilitats, la capacitat de moviment, compromís cívic, lideratge i confiança en si mateixes. Aporta també educació per a la salut. 

Per tal que els homes ens tractin les dones com a iguals farà falta una revolució, opina la jove Noor Bano, de 16 anys, participant del programa. 

Ali Tauqir Ali Sheikh, president de LEAD Pakistan, afirma que “invertir en aquestes joves donarà dividends al país”, doncs són la meitat de la població i les que duen a terme moltes de les activitats productives de la zona com fer créixer el bestiar o recollir aigua i llenya. 

Catherine Bertini, ex directora executiva del Programa Mundial d’Aliments (PMA) de les Nacions Unides afirma que les noies són ja més productives a les seves llars, i que amb un millor accés a l’educació i la informació sanitària poden “multiplicar molts cops les possibilitats de la seva família”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar