Dimarts 28 maig 2024

Dimarts 28 maig 2024

“Pluja del Nord”: primer documental sobre dones resistents marroquines

Entrepobles i Doble Banda van presentar el passat divendres a Santa Coloma el documental “Pluja del Nord”, dedicat portar a la memòria col·lectiva les històries de diverses dones marroquines participants de la resistència que va dur el país a guanyar la independència de França i Espanya.

 El reportatge, realitzat per la directora Leonor Miró i produït per Doble Banda, és una iniciativa de l’Associació feminista Assaida al Horra i Entrepobles, i ha estat co-finançat per l’ACCD i per la cadena marroquina 2M Soread, que el va emetre el diumenge 11 de març.


És el fruit d’un intens procés de documentació, cerca i negociació, per tal d’aconseguir registrar el testimoni d’algunes d’aquestes dones, moltes de les quals per edat es troben properes a la mort. Les dones expliquen el seu treball a la resistència, com eren les seves vides, i com són en l’actualitat. El reportatge denuncia el fet que els resistents homes, companys de lluita d’aquestes dones, han estat reconeguts per l’Estat Marroquí i gaudeixen d’una pensió, mentre que elles, tot i haver-ho sol·licitat i reunir els testimonis i proves necessàries per a la concessió, pateixen any rere any el silenci administratiu o bé reben com a resposta que el seu expedient està en tràmit.

2012-03-14_lluvia_benito 2012-03-14_lluvia_leonor_miro
Montserrat Benito Leonor Miró

 

El documental va ser presentat per Carles Llorens, director de l’Àgència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Montserrat Benito, d’Entrepobles, i Núria Parlón, alcaldesa de Santa Coloma de Gramenet, i va comptar amb la presència de la directora, Leonor Miró.

Més informació a Entrepueblos.

Trailer disponible.

2012-03-14_lluvia_vista_gen

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Fes servir la teva arma més poderosa: el vot!

OPINIÓ Per Katia Mello, periodista. Fotos Dayse Serena La violència s’intensifica a mesura que s’acosta...

Galindo: “Posem el focus als victimadors, no a la víctima”

Tot i les amenaces, víctimes i els seus familiars, juntament amb activistes, van mostrar fotos...

Rawan Albash, periodista palestino-siria, refugiada a Barcelona

Rawan Albash “Arribar a Europa ha estat un schock. No era allò perfecte que...