Dissabte 25 març 2023

Dissabte 25 març 2023

Pla d’igualtat entre dones i homes 2019-2022

 

Davant la Comissió d’Igualtat de persones del Parlament de Catalunya, aquest 5 de febrer, la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) Núria Balada, va presentar els objectius i principals mesures del proper Pla Estratègic de Polítiques d’Igualtat efectiva entre dones i homes per al 2019-2022.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones ha comparegut davant la Comissió d’Igualtat de les persones del Parlament de Catalunya  demanant “complicitat perquè no prosperin actituds negacionistes que puguin legitimar les violències masclistes”.

En aquesta compareixença davant la Comissió d’Igualtat, ha avançat els objectius i principals mesures del proper Pla estratègic de Polítiques d’Igualtat de Gènere 2019-2022 que “el Govern té previst d’aprovar properament amb mesures per a donar compliment a diverses lleis ja aprovades”. D’altra banda ha explicat que: “Aquest Pla, es vol que sigui participatiu: “integrarà el II Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2019-2022 donant resposta a la discriminació sistemàtica de les dones en tots els àmbits de la vida, personal, familiar, laboral i social, causa de la pitjor manifestació del masclisme: la violència contra les dones i els seus fills i filles”.

Les actuacions del nou Pla tindran sis eixos fonamentals d’acció, educació i promoció de valors i models igualitaris; promoció d’equitat en el treball i la responsabilitat dels usos en els temps; prevenció i eradicació de la violència masclista; participació política i social i empoderament personal i comunitari de les dones; visibilització de les dones i comunicació no sexista i transversalització de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques.

 

 

anuriabalada

 

 

Balada, que subratllà la importància del nou Pla en el procés participatiu de totes les institucions per a la lluita contra la violència masclista, també informà que la formació del Pla tindrà caràcter obligatori, en el marc del Pla director, per a col·lectius com l’alta direcció i la línia de comandament, professionals dels circuits de violència masclista i les persones referents d’igualtat de cada departament i de les altres institucions publiques.

Finalment, la xarxa de Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) (SIAD) rebrà un increment de la inversió econòmica que fa l’ICD amb 500 mil euros en el Contracte Programa. “Aquests serveis de titularitat municipal realitzen 83.759 atencions anuals i són cabdals per a l’atenció i recuperació de les dones víctimes de violència masclista”, ha explicat la presidenta de l’ICD.

La presidenta de l’ICD, en aquesta compareixença del 5 de febrer, va expressar “el condol a la família de la jove assassinada a Reus, i tot el suport a la joves que han estat violades aquest cap de setmana a Sabadell i Sant Cugat”.

Més informació

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar