Dilluns 20 març 2023

Dilluns 20 març 2023

Compartir

Lleida: Guia per elaborar pressuposts amb perspectiva de gènere / La Independent / Notícies gènere

Durant la Campanya: “Dones i Homes ens movem per la igualtat”, d’Ajuda en Acció Catalunya, que ja està en la seva fase final, es va presentar a Lleida, la “Guia per a elaborar accions amb pressupost de gènere”. Amb aquesta Guia es vol tancar el procés del treball de sensibilització i d’incidència dels últims 3 anys, sobre la igualtat entre dones i homes i sobre la relació existent entre dones i economia.  Iuren Aldecoa, coordinadora de la campanya ens explica per què han elaborat aquest nou material: “Creiem que aquesta guia sobre els pressupostos amb visió de gènere pot ser molt important perquè ongs, associacions o institucions elaborin pressupostos de cooperació i de campanyes tenint en compte l’impacte en les dones.  Considerem que el pressupost és una part fonamental, sense la qual la perspectiva de gènere no pot ser inclosa de manera real i transformadora en els projectes”.

 


El passat dilluns 3 de novembre es va presentar la nova “Guia” i es va fer un a taller de treball al local de la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de LleidaLa Guia ha estat realitzada per Rachel Andras de la consultoria Indera per a “Dones i Homes” i es centra en el desenvolupament de pressupostos d’accions (activitats, projectes, programes, campanyes, etc.) que poden ser tant de cooperació internacional, com d’educació per al desenvolupament i/o específics d’igualtat entre dones i homes. El material pretén incidir en l’equitat de gènere unint dues dimensions interrelacionades: les desigualtats de gènere i l’assignació de recursos financers, tant a nivell micro de les accions com a nivell macro de les polítiques públiques.

Al taller del dia 3, hi van participar persones tècniques d’institucions publiques de l’Ajuntament de Lleida o de la universitat de Lleida, així com de les ONGs, amb tres objectius fonamentals:

·         ajudar a desenvolupar les capacitats del personal d’organitzacions i institucions publiques i privades per aplicar les eines d’anàlisi pressupostari amb enfocament de gènere en les accions, projectes i programes per incrementar l’eficiència i la transparència en la seva implementació.

·         reforçar la comprensió dels pressupostos de gènere en les accions de la cooperació internacional per al desenvolupament com a eina per a promoure l’equitat de gènere i la rendició de comptes pel que fa als drets i el benestar de les dones.

·         promoure que els actors de la cooperació internacional al desenvolupament estenguin la seva anàlisi en la identificació d’accions amb perspectiva de gènere al sector i la política pública corresponent on s’implementa l’acció, amb l’objectiu d’impulsar processos sostenibles cap a l’equitat de gènere.

D’altra banda, Ajuda en Acció Catalunya anuncia que  la campanya “Dones i Homes ens movem per la igualtat”, es tancara a mitjans de desembre 2014, amb una jornada complerta, que inclourà un taller similar al realitzat a Lleida, per a tècnics, tecniques i responsables de projectes, a més d’un taller sobre mitjnas de comunicació, dones i economia, i un acte final de cloenda, en el que participarà una lideresa d’Equador.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

També et pot interessar