Divendres 21 juny 2024

Divendres 21 juny 2024

Justicia para sol

Oaxaca. Mèxic: La periodista Soledad Jarquín, reafirma que hi ha impunitat i obstrucció a la justícia / La Independent / Notícies gènere

La periodista Soledad Jarquín, reafirma que hi ha impunitat i obstrucció a la justícia. Demanen presó per a l’ex fiscal Rubén Vasconcelos. 

Feministes, defensores de drets humans, activistes i organitzacions de la societat civil continuaran exigint Justícia per Maria del Sol Cruz Jarquín a tres anys del seu feminicidi, ocorregut el 2 de juny de l’any 2018, en plena etapa electoral.

 

 

 

La jove fotoperiodista que treballava com a cap de departament de Comunicació Indígena Intercultural de la Secretaria d’Afers Indígenes va ser assassinada amb arma de foc d’alt calibre a la ciutat de Juchitán de Saragossa, al costat de Pamela Terán Pineda i Adelfo Guerra Jiménez. Terán era candidata a la sindicatura d’aquest municipi pel PRI-PA-PVEM.

En contra de la seva voluntat, Maria de la Sol va ser enviada a Juchitán de Saragossa, situada a la regió de l’Istme, per donar suport a la cobertura mediàtica i realitzar activitats diverses en la campanya del candidat Ageo Montero López, germà del titular de la Secretaria d’Afers Indígenes, Francisco Javier Montero López. Fet que demostra la clara violació de les lleis electorals, l’exsecretari gaudeix de llibertat i se li va imposar una multa mínima.

A través d’un vídeo difós a xarxes socials, la periodista Soledad Jarquín Edgar, mare de Maria del Sol, convoca a la societat a sumar-se a aquesta campanya que porta per títol “Justícia per a Sol és Justícia per a totes”

“Han estat tres anys d’enfrontar-me a una sèrie d’obstacles per accedir a la justícia, tres anys d’impunitat i tres anys de corrupció per part de Rubén Vasconcelos, ex fiscal general d’Oaxaca, per a qui estem exigint presó. A data d’avui només hi ha una persona detinguda però han dilatat les audiències, ha estat un pelegrinatge que moltes dones, mares com jo, han de passar per buscar justícia per les nostres filles”, ha assenyalat Jarquín Edgar.

La campanya tindrà un format virtual principalment i entre les activitats presencials hi haurà una exposició fotogràfica, una activitat artística d’intervenció en l’espai públic, la realització d’un mural i la conferència de premsa que es portarà el proper 2 de juny on participaran mares de víctimes de feminicidi.

Per sumar-se a aquesta iniciativa demanen posar a les seves xarxes socials un vídeo o fotografia amb el Hashtag #JusticiaParaSol ¡EsJusticiaParaTodas! i compartir la informació que es difondrà.

Entre les organitzacions que difonen la campanya hi ha: l’Observatori Ciutadà Nacional de l’Feminicidi, Consorci per al Diàleg Parlamentari i la Equitat Oaxaca, el Grup d’Estudis “Rosario Castellanos”, el Col·lectiu Dona Nova, Servei Especial de la Dona (Semmexico), la Lliga Mexicana per la Defensa dels Drets Humans Oaxaca i el Consell Ciutadà de Formació i Cultura autogestiva AC.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El Govern destina més de 427 milions d’euros a la lluita contra la pobresa

La taxa de risc de pobresa a Catalunya se situa en un 19,9% (dades 2010)...

Estat espanyol: “Respuestas a la violencia contra la mujer” / La Independent / Notícies Gènere

Coincidint pràcticament amb la manifestació contra la violència masclista a Madrid del passat dia 7,...

30 Anys. Trobada Feminista Llatinoamericana i del Carib 1987

M’emociono com la “chavita” que era el 1987, quan juntament amb les meves tres...