Dimarts 23 juliol 2024

Dimarts 23 juliol 2024

Compartir

Hem sobreviscut al primer semestre i continuem

Incertesa sobre el futur immediat, moments difícils i manca de respostes han marcat aquest primer semestre de 2012 i, així, hem anat avançant, estrenyent el cinturó fins l’impossible, fidel reflex del moment en què vivim i que afecta a gran part de la població i especialment a les dones i les seves organitzacions.

Som aquí, continuem, amb algunes baixes però, també amb algunes altes i sobretot amb més compromís. També amb la satisfacció d’arribar cada vegada a un nombre més gran de població lectora sensible i preocupada per la realitat i la condició de les dones, que, amb la crisi i les mesures de retallada pressupostària a la sanitat, a l’educació, a la cooperació, al voluntariat i als serveis socials, han vist encara més vulnerats els seus drets i, moltes d’elles, més precària la seva situació.

Aquest primer semestre, hi ha un nombre més alarmant que mai de dones mortes, assassinades, víctimes de la violència masclista, del feminicidi. A més, les retallades, els desnonaments i els acomiadaments, afecten principalment les dones. Les dones són les que viuen més anys i ara reben menys atenció en salut, les dones ara no podran o els serà molt difícil aconseguir el nombre mínim de cotitzacions per aconseguir la seva jubilació, les dones, principalment estrangeres, són les que estan obligades a treballar en l’economia submergida per alimentar la seva família.

El moviment feminista, les indignades del 15M, associacions i col·lectius de dones s’han fet escoltar però de moment no han obtingut quasi be cap ressò, ni cap resposta de les nostres institucions polítiques.

En el món de la cultura i dels mitjans de comunicació del nostre país som molt i molt lluny d’assolir la igualtat que marquen les lleis i omple la boca dels i de les nostres representants a les institucions.

I la llibertat sexual i reproductiva de les dones s’està qüestionant des del govern central.

Des de l’inici de La Independent, l’11 de setembre de 2010 i fins aquest final de primavera del 2012, 189 periodistes, comunicadores i expertes i experts han fet possible amb la seva tasca periodística, que assolíssim les 78.657 visites de la secció “Apoderament i Lideratge”, les 55.398 de “Violències”, les 47.489 de “Cultura”, les 46.206 de “Comunicació i TICS”, i un llarg etcètera fins a completar les visites que ha rebut el web de l’agència.

Per les dones, per la seva vida i la seva llibertat cal continuar treballant.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Argentina: 255 víctimes durant 2012 per feminicidi

Amelia Rosa va morir el 26 de febrer d’enguany i tenia 41 anys, vivia al...

Tarragona: JORNADES Violències legals, sexualitats il·lícites / La Independent / Notícies gènere

Tàcita Muta (Grup d’Estudis de Dones i Gènere a l’Antiguitat), del Grup de Recerca Consolidat...

Catorze exposicions fotogràfiques amb motiu del Dia Internacional de les Dones

La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I, amb motiu del 8 de març...