Dimecres 22 maig 2024

Dimecres 22 maig 2024

Compartir

Internacional – Barcelona: Convocatòria de comunicacions pel congrés Víctimas y agresoras / La Independent / Notícies gènere

 

Convocatòria Divendres 30 de març de 2018

 

És sabut que la narrativa criminal és capaç de reflectir els problemes i temes de reflexió d’una societat canviant. La qüestió de la violència és avui un dels temes més candents, però malgrat que la idea de violència sembla implícita en el mateix concepte de narrativa criminal, la seva anàlisi està poc desenvolupada en els estudis sobre aquest gènere, especialment quan es tracta de la representació de les formes de violència, de la seva tipologia i de la seva topologia, en el sentit que planteja Byung-Chul Han.

El congrés internacional “Víctimas y agresoras. Violencias y género(s) en la narrativa criminal” es proposa analitzar aquestes violències des d’una perspectiva de gènere. Es tracta de cartografiar diferents facetes de la violència, tal com es manifesten en la narrativa criminal literària
i fílmica. Es farà particular èmfasi en les violències contra les dones (personatges femenins-víctimes) i també en les violències de les dones (personatges femenins-criminals).

 

Més informació

Les persones interessades hauran de remetre un abstract de la seva comunicació (entre 250 i 300 paraules) en qualsevol de les llengües oficials del congrés (català, castellà, anglès, francès i portuguès) a l’adreça de correu electrònic congres.vanacem@ub.edu. El termini d’enviament de resums acaba el 30 de març del 2018.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Logo Observatori

Barcelona: grups guanyadors del (RE)imagina’t / La Independent / Notícies gènere

4 Grups guanyadors Els espots i els reportatges de com es van fer al...

Barcelona: #SouthrEUvolution. I Fòrum del Sud d’Europa / La Independent / Notícies Gènere

Aquest divendres 23 i dissabte 24 es celebrarà a Barcelona el I Fòrum del Sud...

Dones pel Sí presenten web i campanya

Enganxina de Dones pel Sí El passat 29 d 8217 agost hi hagué la...