Dimarts 20 febrer 2024

Dimarts 20 febrer 2024

Compartir

Neix el grup de treball Dones i Mitjans de Comunicació

 

En el marc de la sessió ordinària del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) es va presentar el Grup de Treball Dones i Mitjans de Comunicació impulsat per diverses organitzacions de dones periodistes.

La XIDPICAT (Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya) juntament amb la Xarxa Europea de Dones Periodistes, l’ADPC (Associació de Dones Periodistes de Catalunya), Almena Cooperativa Feminista i el Lobby de Dones de Catalunya van fer-ho possible.

 

Dones i mitjans 1

Sessió del CNDC, el passat 20 d’octubre.

 

En el marc de la Seu Vella de Lleida, va tenir lloc el dissabte passat, dia 20 d’octubre, aquesta sessió del CNDC que va presidir la Consellera Elsa Artadi, juntament amb la Presidenta, Vicepresidenta i Directora de l’Institut Català de les Dones, alhora que del CNDC, la XIDPIC.CAT i en nom de la resta d’integrants del grup va presentar els punts principals d’aquest nou grup de treball, “Dones i Mitjans de Comunicació” que s’incorpora així als grups ja existents en el CNDC.

Des del passat 8 de març en què les dones periodistes va incorporar-se amb un manifest reinvindicatiu propi als actes massius que van tenir lloc arreu de l’Estat, es va proposar la possibilitat de crear aquest grup de treball amb la finalitat d’incidir amb un dels objectius claus de la funció dels mitjans de comunicació: “conformar l’opinió pública i interpretar la ‘realitat social’ que conforma la nostra societat on les dones som el 52%”.

El CNDC té, en aquest sentit, uns objectius clars i ben definits que afecten tant al conjunt de les dones com i, en especial, a les actuacions del Govern pel que fa al desenvolupament del Pla d’Igualtat dins del propi govern, com de la societat en general. I en particular en l’ajut i promoció de la participació i de l’associacionisme de les dones.

En aquest sentit els cinc grups van coincidir en la necessitat de crear una Comissió de treball específica sobre Dones i Mitjans de Comunicació per incidir en totes aquelles qüestions que afecten a la invisibilitat de les dones en els mitjans de comunicació i aprofondir, alhora en diversos aspectes que incideixen en la manca d’igualtat tant des del punt de vista profesional com en el de la presència i/o absència de les dones en els mitjans.

En la sessió del CNDC, tant per part de la Consellera com de la Mesa i de les assistents a la mateixa, es va insistir en la necessitat de “democratitzar la participació” dels grups que formen part del mateix.

La Consellera va remarcar que s’està elaborant un nou Contracte Programa pel 2019 pel desenvolupament de les tasques de l’ICD, i per tan del CNDC, així com la necessitat de promulgar un Decret que obligui al compliment de la LLei d’Igualtat.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Per Rosa Pruna, les dones són el motor del canvi al camp català

A les cambres agràries hi ha d’haver la gent que treballa al camp i ha...

Catalunya: Taula de debat d’Alerta Feminista a les Jornades Radicalment Feministes / La Independent / Notícies gènere

Els dies 3, 4, i 5 de juny tindran lloc les Jornades Radicalment Feministes, on l’Alerta...

La defensa de la Renda Bàsica Incondicional a Eukal Herria s’organitza

orain! és un col·lectiu nascut fa pocs mesos, que agrupa nombroses persones que treballem en...