Dissabte 09 desembre 2023

Dissabte 09 desembre 2023

foto

Compartir

IV Trobada de Dones Migrades: Ciutadania i Participació

Del 19 al 21 d’octubre de 2018 es va realitzar la IV Trobada de Dones Migrades a Barcelona, impulsada per la Xarxa de Dones de Llatinoamèrica i el Carib.

La primera jornada va ser oberta al públic i va congregar a més d’un centenar de dones en diverses taules de reflexió per analitzar i fer visibles les contribucions que poden fer-se des de la migració i els feminismes al debat polític sobre ciutadania. A més, es van compartir experiències de participació política des de la perspectiva de les dones migrades i les seves organitzacions, les quals són fonamentals per transformar els seus contextos. Va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

A la tarda, es van discutir i analitzar estratègies innovadores per a la participació política de les dones migrades i refugiades. Es va explicar el projecte WOMENVOICES de Wide+.

També es van desenvolupar grups de treball per reflexionar sobre els èxits i reptes en la participació i incidència política per a les treballadores de la llar i de les cures. Al final d’aquesta primera jornada es va realitzar una acció pública de Sindillar a la Plaça Sant Jaume.

Els dies 20 i 21 van estar dedicats a reunions internes de la Xarxa de Dones de Llatinoamèrica i el Carib juntament amb organitzacions convidades per qüestions tècniques, i sobretot per a l’elaboració d’uns materials de seguiment del Conveni d’Istanbul, així com el Pacte de Violència de Gènere (Espanya).

Va ser un espai caracteritzat per la diversitat d’organitzacions i dones, on es va poder evidenciar el reconeixement col·lectiu dels sabers situats, de les experiències de resistència a l’opressió del racisme social i institucional, a les accions vindicatives per contribuir a promoure el reconeixement de ciutadania i participació política de les dones, així com a revalorar la seva aportació fonamental a l’economia del país de destinació.

 

Més informació:

Bloc Red Latinas Twiter @RedLatinas

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

A. DE PERIODISTAS Y ESCRITORES ÁRABES EN ESPAÑA: Solidaridad con la compañera Yolanda Álvarez de TVE

    LA LIBERTAD DE PRENSA ES UNO DE LOS PILARES FUNDAMENTALES DEL FUNCIONAMIENTO DE...

València: Les gallinetes de dol de Mari Carmen Sáez / La Independent / Notícies gènere

Les gallinetes de dol de Mari Carmen Sáez, amb il·lustracions d’ Àngel Carreras, Edicions del...

Convocada la setena jornada de vaga general a França el 28 d’octubre

Les dones pressionen el govern contra les reformes sobre la jubilació Joves, estudiants, jubilades i...