Carmen Alborch

Compartir

Carmen Alborch (31.10.1947 -24.10.2018)

 

“Cal ser valentes, tenir conviccions fermes, teixir xarxes i seguir els camins de la reflexió. Perquè l’activisme no és incompatible amb el pensament”.

“El feminisme ha millorat la vida de tots els ciutadans. Hauria de ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Aquí ho deixo…”

Un càncer s’ha endut la vida de Carmen Alborch, escriptora, professora, política, senadora i ministra del PSOE i, fonamentalment, feminista. Ha mort aquest 24 d’octubre a València als 70 anys d’edat. Recordem algunes de les seves frases reproduïdes en diversos mitjans de comunicació:

“Ser dona és una cosa meravellosa i hem d’interioritzar la nostra dignitat i llibertat, el respecte cap a nosaltres mateixes i l’exigència que els altres també han de respectar els nostres moviments, creativitat, espai i sexualitat”.

“Emocionar és sa, jo ja no em reprimeixo. Però el secret de l’alegria és la resistència”.

“Hi ha qui vol que ens estirem del monyo, però no ho consentirem. El feminisme no és un catecisme i cadascuna el viu a la seva manera”.

“La vida no és fàcil, però l’exercici de la llibertat sempre val la pena”.

“És imprescindible la lluita i l’esperança per una societat millor i més igualitària”.

“El feminisme ha millorat la vida de tots els ciutadans. Hauria de ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Aquí ho deixo…”

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar