Divendres 19 juliol 2024

Divendres 19 juliol 2024

Mèxic: Castració química a violadors, proposa senadora / La Independent / Notícies Gènere

 

Castració química a violadors reincidents o serials, va proposar la senadora de Morena davant el ple del Senat, Maria  Soledad Luévano. Va considerar que és una manera de protegir “a la societat” i, en cas de sortir de presó, no tinguin possibilitats de cometre cap més agressió sexual.

   

 

     

 

En una altra iniciativa, es va proposar modificar la Llei Nacional de Detencions per a crear el Registre Nacional d’Ofensors Sexuals, amb quatre categories, on s’inclourà als qui siguin detinguts per faltes menors relacionades amb l’assetjament sexual, per delictes sexuals menors, delictes sexuals greus i delictes sexuals reiterats.

Cal assenyalar que dels gairebé tres mil cinc-cents delictes contra la llibertat i la seguretat sexual comesos només al gener de 2019, d’acord amb dades del Secretariat Executiu del Sistema Nacional de Seguretat Pública, poc més de la tercera part són actes de violació i violació equiparada.

Amb això, les autoritats tindran accés a la informació de tots els detinguts, mentre que la ciutadania, institucions educatives, centres de convivència social, esglésies i encarregats d’espais públics tindran accés a les dades de violadors serials i pederastes. Es tracta de protegir a les persones, brindar majors dades a les autoritats sobre possibles sospitosos i prevenir agressions de caràcter sexual. És important destacar que en tots dos casos, s’atorga prioritat al dret de la societat i de les víctimes per sobre dels drets que tenen els delinqüents, perquè es considera que enfront d’una disjuntiva de drets, és més important protegir la seguretat i la integritat sexual de les persones, que el dret dels delinqüents a decidir sobre el seu cos o a la protecció de les seves dades personals.

Així mateix, la Senadora Soledad Luévano va iniciar un “fòrum virtual”, a través de les seves xarxes socials, convocant a agents del ministeri públic, a advocats, familiars i víctimes d’aquest delicte, per a enriquir les seves iniciatives i buscar formes més eficients de combatre’l. Les iniciatives van ser alternades a comissions i en cas de ser aprovada pel Senat, serà enviada a la Cambra de Diputats per a la seva anàlisi i aprovació.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estat espanyol: Tren de la Llibertat / La Independent / Notícies Gènere

El proper 1 de febrer entrarà a Madrid el Tren de la Llibertat. Aquest...

Mèxic- Internacional: seguretat laboral per a les treballadores de mitjans audiovisuals

Enviem aquesta invitació sumant-nos a les veus de les periodistes que ahir es van...

Catalunya: Arxiu on line de 22 anys de cinema de dones / La Independent / Notícies gènere

Aquest 19 de març es va portar a terme, a la Fundació Tàpies, la...