Dilluns 22 abril 2024

Dilluns 22 abril 2024

Compartir

Mexic: Sense consentiment, opera a Mèxic l’esterilització forçada / La Independent / Notícies Gènere

El senador Monreal diu que entre 2006 i 2016, tots els dies van ser esterilitzades tres dones a Mèxic, entre elles, nenes i adolescents amb discapacitat, les quals van ser sotmeses a una intervenció quirúrgica sense el seu consentiment i amb l’excusa d’evitar embarassos davant violacions sexuals.

 

 

 

Les xifres de la Secretaria de Salut, foren plantejades pel senador Ricardo Monreal Ávila, qui pesentará una iniciativa per al reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat, a través de l’erradicació de l’esterilització forçada.

La proposta legislativa cerca modificar la Llei General per a la Inclusió de Persones amb Discapacitat, per a prohibir la pràctica de qualsevol mena de procediments químics o quirúrgics que pretenguin, de manera forçada, provocar l’esterilització d’aquest sector vulnerable.

El coordinador dels senadors de Bruna proposarà incorporar al Codi Penal Federal un agreujant quan se susciti aquesta pràctica.

D’altra banda, també va anunciar que presentarà una altra iniciativa per a la promoció de l’accés d’aquest sector a béns, productes i serveis, modificant la Llei Federal del Consumidor, per a garantir que les transaccions de béns i serveis siguin accessibles a totes les persones, incloent als qui tenen alguna discapacitat.

Argumenta que les i els consumidors amb discapacitat enfronten severes dificultats a causa de l’accés nul o restringit a certs béns, productes i serveis, malgrat les legislacions que, en els últims anys, s’han dissenyat per a revertir aquesta situació.

Un dels principals impediments identificats és la negació del reconeixement de la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat, sosté Monreal.

El legislador lamenta que persisteixen àrees que encara requereixen de garanties reforçades per a tirar a baix totes les barreres que redunden en la marginació, exclusió o discriminació.

Reconeix que la legislació i la política pública mexicanes han avançat significativament en el compliment dels compromisos internacionals formalitzats en la Convenció de Persones amb Discapacitat.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Des que les dones són del Club Lions, es fan més activitats

      El Lions Club Layetano Host de Barcelona que compleix 50 anys ho...

Sandra Miguez: “Libranos del Mal” i l’actualitat argentina

La periodista argentina Sandra Miguez presenta a Barcelona el seu darrer llibre i parla...

Reelegida Presidenta Cristina Fernández

Buenos Aires, 24 octubre.- El triomf de la presidenta argentina Cristina Fernández va ser la...