Dimecres 24 abril 2024

Dimecres 24 abril 2024

Compartir

El Consell de Dones de Barcelona rebutja les sentències del Tribunal Suprem del 14 d’octubre de 2019

Dimarts 29 d’octubre es va celebrar la sessió plenària del Consell de Dones de Barcelona. En el punt de l’ordre del dia per a propostes de les entitats del consell, la sectorial Dones de l’Assemblea Nacional Catalana, vam demanar fer una declaració de rebuig a les sentències del Tribunal Suprem del 14 d’octubre de 2019. Vam presentar una proposta de text i després del debat i aportacions realitzades per les assistents, el plenari va aprovar aquesta declaració consensuada:

El Plenari del Consell de les Dones de Barcelona, ciutat de drets i de pau, constituït per feministes sempre disposades a mantenir i ampliar el dret de la ciutadania a viure en llibertat:

1. Expressem el nostre rebuig a la sentència del Tribunal Suprem del dia 14 d’octubre del 2019 alhora que exigim la posada en llibertat immediata de les preses polítiques i dels presos polítics i el lliure retorn d’exiliades i exiliats.

2. Rebutgem la judicialització de la política.

3. Denunciem la violència policial provinent de qualsevol cos i especialment les violències que s’han exercit contra les dones. Condemnem l’ús d’armes que han estat prohibides amb acord parlamentari com són les bales de goma.

4. Expressem el suport a totes les mobilitzacions cíviques, pacífiques i noviolentes a favor dels drets civils, polítics i per la llibertat, i denunciem la regressió de drets i llibertats i la criminalització de les mobilitzacions contra la sentència, accions que són l’expressió d’un conflicte que s’ha de resoldre políticament i de manera urgent.

Barcelona , 29 d’ octubre de 2019.

document pdf

Documentació relacionada: Ordre del dia del Plenari. Proposta presentada.

Gràcies a totes!

Llibertat preses polítiques

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Girona: Formació per a entitats de dones gironines en la defensa dels drets femenins / La Independent / Notícies genere

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, ha inaugurat el 25...

8M 2021: Dia Internacional de les Dones. Montserrat Roig, Record

   

...
monitoreo medios

Gènere i cooperació: clars i obscurs

En matèria de cooperació, una bona pràctica a la Tertúlia “.CAT” TV3 del 6.11.2015 en...