Violencia de genere 2

Compartir

Mèxic: 19 mil dones podrien ser alliberades per nova Llei d’Amnistia a Edomex

Es tracta de dones que van cometre delictes menors o per haver interromput els seus embarassos
El Congrés d’aquesta entitat té 30 dies per formar una comissió especial que explori expedients i vigili la seva aplicació en un entorn de drets humans.

Amb l’entrada en vigor a l’Estat de Mèxic, de la Llei d’Amnistia, es garanteix que al voltant de 19 mil dones podrien quedar en llibertat per delictes no greus, ha informat el Congrés d’aquesta entitat. Només falta que la LX Legislatura de l’Estat de Mèxic integri una comissió especial perquè atengui tots aquests casos.

En un comunicat s’explica que entre les persones que podrien quedar en llibertat hi ha les dones que compleixen una condemna pel delicte d’avortament en l’Estat de Mèxic, tant personal mèdic, llevadores o persones que hagin auxiliat a la interrupció de l’embaràs amb el consentiment de la dona i sense violència o imposició.

Violenia 3

Encara que l’informe de Congrés estatal no té el nombre exacte, destaca que moltes dones es troben en reclusió, després d’haver avortat de manera clandestina i que van rebre el suport de personal mèdic i  llevadores, que també estan a la presó. Tots i totes podrien rebre la llibertat, sempre que hagin donat suport a la dona en el procediment sense violència i amb el seu consentiment.

Serien alliberades les dones acusades i amb sentència per excés de legítima defensa en la protecció de la seva vida i integritat, així com la dels seus fills i filles. I en altres casos de dones acusades de delictes contra la salut i altres càrrecs menors, podran accedir al benefici de l’alliberament.

La Llei d’Amnistia promet deixar en llibertat a les persones empresonades i que van patir violació dels seus drets humans, falles en l’aplicació del sistema penal acusatori o presumpció de fabricació de delictes. El Congrés de l’Estat de Mèxic té un màxim de 30 dies per integrar la Comissió Especial i treballarà amb el suport de Drets Humans. Aquesta comissió, serà estratègica perquè farà l’avaluació de les persones que podrien obtenir la seva llibertat. La Llei va ser aprovada tot just el 8 de gener, i està en espera de la seva publicació.

Violencia 4

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar