jueves 25 abril 2024

jueves 25 abril 2024

mujeres-aborto-carcel-edomex-amnistia-min-jpg-1140x570

Mèxic: 19 mil dones podrien ser alliberades per nova Llei d’Amnistia a Edomex / La Independent / Notícies Gènere

 

Es tracta de dones que van cometre delictes menors o per haver interromput els seus embarassos
El Congrés d’aquesta entitat té 30 dies per formar una comissió especial que explori expedients i vigili la seva aplicació en un entorn de drets humans.

 

 

mujeres-aborto-carcel-edomex-amnistia-min-jpg-1140x570

 

 

Amb l’entrada en vigor a l’Estat de Mèxic, de la Llei d’Amnistia, es garanteix que al voltant de 19 mil dones podrien quedar en llibertat per delictes no greus, ha informat el Congrés d’aquesta entitat. Només falta que la LX Legislatura de l’Estat de Mèxic integri una comissió especial perquè atengui tots aquests casos.

En un comunicat s’explica que entre les persones que podrien quedar en llibertat hi ha les dones que compleixen una condemna pel delicte d’avortament en l’Estat de Mèxic, tant personal mèdic, llevadores o persones que hagin auxiliat a la interrupció de l’embaràs amb el consentiment de la dona i sense violència o imposició.

   Encara que l’informe de Congrés estatal no té el nombre exacte, destaca que moltes dones es troben en reclusió, després d’haver avortat de manera clandestina i que van rebre el suport de personal mèdic i  llevadores, que també estan a la presó. Tots i totes podrien rebre la llibertat, sempre que hagin donat suport a la dona en el procediment sense violència i amb el seu consentiment.

Serien alliberades les dones acusades i amb sentència per excés de legítima defensa en la protecció de la seva vida i integritat, així com la dels seus fills i filles. I en altres casos de dones acusades de delictes contra la salut i altres càrrecs menors, podran accedir al benefici de l’alliberament.

La Llei d’Amnistia promet deixar en llibertat a les persones empresonades i que van patir violació dels seus drets humans, falles en l’aplicació del sistema penal acusatori o presumpció de fabricació de delictes. El Congrés de l’Estat de Mèxic té un màxim de 30 dies per integrar la Comissió Especial i treballarà amb el suport de Drets Humans. Aquesta comissió, serà estratègica perquè farà l’avaluació de les persones que podrien obtenir la seva llibertat. La Llei va ser aprovada tot just el 8 de gener, i està en espera de la seva publicació.

      

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sant Quirze del Vallés: La Diputació analitza en unes jornades com millorar la comunicació amb el jovent / La Independent / Notícies gènere

Aquesta jornada porta per títol “Comunicació efectiva amb joves. Propostes i estratègies” Per això s’han...

Mexico

México: Acoso, un tema invisibilizado en los reportes de Violencia de género / La Independent / Noticias género

  AcosoData 1 es un sondeo realizado por la Colectiva Periodistas Unidas Mexicanas, #PUM, sobre...

No se puede ver más

Hace unos días nos desayunábamos con la noticia de que la Comisión de la Condición...