Dimarts 28 maig 2024

Dimarts 28 maig 2024

Compartir

Marga Fullana, la lluita d’una campiona

El ciclisme és per desgràcia, un esport que dia sí dia també està sota sospita de dopatge. Gairebé en la totalitat d’esportistes acusats de consumir aquestes substàncies, neguen haver-ho fet amb la finalitat de millorar el seu rendiment o simplement, afirmen que les anàlisis són errònies. En altres casos, molt pocs, el o la ciclista entona el mea culpa i assumeix les conseqüències. Aquest és el cas de la ciclista balear Marga Fullana.

Tal com ella mateixa va explicar en un comunicat de premsa, “Vaig començar l’any amb il·lusió però no trobava les meves sensacions en cap carrera, em pressionava, em pressionaven, se’m van ajuntar problemes personals, no guanyava gens, tot eren lesions… tot un cúmul de coses que ara mateix no podria ni descriure”. A les seves mans va arribar l’EPO i després de consumir-ho, va donar positiu en un control antidopatge fora de competició realitzat en Mont Saint Anne. Tal com ella mateixa va dir, allò va ser una estupidesa, de fet va finalitzar en el lloc vintè setè.

I després d’aquest positiu, tots els triomfs d’una de les millors ciclistes femenines que ha tingut la competició mundial, s’han vist aombrats. Enrere queden els cinc títols mundials de mountainbike en camp a través, i la medalla de bronze en els Jocs Olímpics de Sydney 2000. I per descomptat, el calvari, i imaginem que la vergonya, de ser suspesa per la Unió Ciclista Internacional.

Però Marga Fullana mira cap a davant i després de publicar en un comunicat oficial que, en efecte, es va dopar, torna a la competició encara que sigui en un Acte Commemoratiu del Dia Internacional de la Dona celebrat en la localitat gironina de Vilajuïga.

I és que aquest diumenge 27 de febrer, es realitzarà la “1ª Pedalada femenina” en la qual es recorreran 20 km de circuit a Vilajuïga a més de, optativament, recórrer el Circuit de l’I Open Girona de BTT de 10 km. Sens dubte, es tracta d’una estupenda i divertida ocasió per fer esport i per descomptat, contribuir a una important causa per a l’esport femení.Ara, i tal com Marga Fullana va comentar en el comunicat oficial: “Només puc dir que ho sento i sento haver-vos defraudat , jo m’he defraudat més a la meva mateixa.. compliré la meva sanció i passaré pàgina … la vida segueix… i ara em toca seguir lluitant en un altre àmbit de la meva vida”.

Estem segurs d’això i és que en la vida d’una i d’un esportista hi ha multitud d’alts i baixos i en ocasions, algunes males decisions entelen tota una carrera però comptem amb la fortalesa mateixa dels i de les esportistes perquè puguin tornar a ressorgir i convertir-se en els grans campionsi campiones que un dia van ser.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Feminismes al Nou número de la revista divÈrsia / La Independent / Noticies gènere

Ja és a la xarxa el vuitè número de la revista divÈrsia, que continua, aquesta...

Mirada feminista per a la nova República Catalana

Feministes per la Independència ha presentat el seu projecte de construcció de la nova...

Els fons del Centre de Documentació Vindicación Feminista, a l’Arxiu Nacional de Catalunya

Lidia Falcón i Elvira Siurana faran lliurament en comodat, el proper dilluns 7 de...