Divendres 17 maig 2024

Divendres 17 maig 2024

Compartir

MANIFEST 8 DE MARÇ 2014. Serveis a les Persones i al Territori – Consell de Dones Districte de Sant Martí

Amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, volem posar de manifest que és un dia ple de simbolisme per a nosaltres, de lluita pels nostres drets, i també per a totes aquelles persones compromeses amb la igualtat. Ens reunim aquí per retre homenatge a les dones que des de tots els racons del món ens han precedit i han obert el camí per aconseguir una societat més justa i igualitària.

No obstant això, no només encara estem molt lluny d’una veritable igualtat, sinó que en l’actual conjuntura la nostra lluita és fa més necessària. Ens hem d’unir i intensificar les nostres forces per evitar retrocedir i perdre els drets adquirits durant aquests darrers anys.

S’ha d’incrementar la presència de les dones en els llocs de responsabilitat de les institucions públiques i de les empreses per tal de crear i desenvolupar, amb noves i diferents mirades, projectes innovadors i de futur. És imprescindible incloure l’enfocament de gènere en qualsevol formació tècnica i/o professional. Fomentar l’accés de les dones a les noves tecnologies.

Cal posar en valor el lideratge de les dones en els processos de canvi que la societat necessita. S’ha de fer visible i fomentar la participació de les dones i en especial les més joves en tots els espais per tal d’impulsar un relleu generacional paritari. Torna a ser un moment important per valoritzar les activitats de cura i potenciar la coresponsabilitat adoptant compromisos perquè les empreses facilitin la paternitat responsable.

Cal una nova racionalització del temps per un altre tipus d’organització més justa, equitativa i igualitària.

Cal reconèixer que degut a la crisi actual, moltes dones han perdut els seus llocs de feina; unes altres, en canvi, han hagut de fer front a tota l’economia familiar, d’altres, l’embaràs ha estat l’excusa per a que les dones no puguin desenvolupar-se professional i laboralment,… Modificacions de vida diverses que han comportat sobrecàrregues importants en la salut de les dones, tant físiques, psíquiques així com emocionals.

Defensar el dret a decidir sobre el propi cos, i respectar aquestes decisions. Aquesta ha estat una de les principals lluites que hem fet les dones al llarg del temps. Considerem, per tant, que aquest és un dret fonamental que no hauria d’haver estat vulnerat.

És primordial exigir una educació sexual de qualitat accessible a tota la població.

Fer visible el paper que les dones han tingut al llarg de la història.

I finalment, no podem oblidar que cal continuar donant suport als programes per atendre a totes aquelles dones en situació de vulnerabilitat. I en especial cal, més que mai, treballar conjuntament i avançant per eradicar la violència contra les dones que és la manifestació més perversa de la desigualtat entre homes i dones.

Reivindiquem un pacte de gènere. Només si les dones ens posem d’acord en el que cal defensar podrem seguir avançant en els nostres drets.

VISCA EL 8 DE MARÇ!!!!

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El coneixement científic ajuda a tenir un pensament crític

Entrevista a Cristina Junyent a partir del llibre 8220 Fugir de les tenebres Ciència i...

Catalunya – Estat espanyol: relleu d’Ada Colau a la PAH / La Independent / Notícies Gènere

Foto WWW tercerainformacion es Ada Colau deixa de ser portaveu de la PAH però...

UGT i CCOO reclamen igualtat per acabar amb la violència masclista. Difonen un comunicat conjunt i criden a la participació en les activitats i manifestacions

Sense una societat més igualitària és impossible avançar cap a una societat sense violència masclista...