Dilluns 22 abril 2024

Dilluns 22 abril 2024

Compartir

Madrid: “Todos llevan máscara. Diario 1995-1996”, nou llibre de Laura Freixas / La Independent / Noticies Gènere

L’escriptora Laura Freixas ha publicat un nou llibre titulat Todos llevan màscara. Diari 1995-1996, publicat per Errata Naturae, mateixa editorial que anteriorment va treure a la venda Una vida subterránea. Diario 1991-1994, de la mateixa autora.

 

 

“Aquest nou / vell diari abasta uns anys en què jo acabava la meva primera novel·la, li buscava editor (procés traumàtic com pocs …), atacava la segona, començava a descobrir el món literari i a dialogar amb els seus i les seves protagonistes, descobria també, amb una sorpresa que avui em resulta ingenua, els primers indicis del masclisme imperant en la cultura … i m’ ocupava de la meva filla, em sorprenia a mi mateixa exercint el paper de mestressa de casa, entaulava (o ho intentava) noves amistats, gaudia del que semblava una felicitat conjugal sense núvols, prosseguia la meva psicoanàlisi i feia meravelloses excursions en bicicleta per Castella”, explica Freixas.

“El fet que hagin passat més de vint anys em fa sentir que puc publicar aquest llibre com si es tractés d’una altra persona. Amb l’esperança que les experiències d’aquesta altra Laura tan llunyana (i amb la qual no sempre estic d’acord) puguin servir per conèixer millor el món cultural de l’època, o la vida de les dones, de la qual en el fons sabem tan poc (pràcticament tots els diaris publicats a Espanya són d’homes)”, assenyala.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La dona esportista no existeix

  Estic convençuda que el món de l’esport és el penúltim reducte del sexisme en...

7N. Jo hi vaig pel nostre dret a una vida sense violències masclistes

  #JOHIVAIG7N ” … estem treballant per a organitzar una MANIFESTACIÓ estatal contra la violència...

La presidenta de l’ICD reivindica el talent femení per a una Catalunya amb futur

Montse Gatell va participar en el II Congrés internacional de lideratge femení que organitzà l’Escola...