Dissabte 25 març 2023

Dissabte 25 març 2023

Compartir

Les entitats finaceres responsables de la situació de famílies desnonades

Ada Colau  va parlar clar i contundent davant de la comissió parlamentaria d’Economia del Congres. Va dir que els culpables dels desnonaments són el bancs i que es criminal deixar al carrer a la gent per no poder pagar i a més sense futur. 

Va dir ben alt que el president de l’associació de banquers que acabava de parlar davant la comissió, era un “criminal” i ho va tornar a ratificar quan el president de  la comissió d’economia  li va demanar que retires i es retractès el que havia dit.  Colau va contestar que ratificava el qeu havia dit. Ha demostrat ser una dona amb coratge”.

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que dimarts va cridar “criminal” al Congrés al representant de la banca, està convençuda que “els desnonaments són un dels actes més violents que es fan al nostre país”. Durant la seva intervenció al Congres, va parlar d’estafa immobiliària, i d’una llei que no arriba al 90 % dels afectats: El primer que va dir és que ella era una persona anònima, que en aquest moment només es la portantveu d’una plataforma que reuneix a milers de persones, tant d’afectats i afectades, com de la gent que ajuda i s’ha solidaritzat amb la gent afectada”.

“Aquí no estem davant d’un problema d’uns pocs sinó d’una estafa monumental. La dació en pagament és de justícia. No podem tolerar el cinisme  del suposat expert, representant de les entitats financeres, que quan ha dit que tenim la millor llei, m’han agafat ganes de tirar-li una sabata. Com pot dir això quan molta gent s’està treient la vida perquè no poden afrontar els seus deutes?. Aquest senyor per mi, es un criminal”.

Abans, Colau va basar la seva argumentació, dient que el nostre  país en realitat no hi ha hagut una veritable possibilitat d’escollir, la política que es va desenvolupar des d’abans del 2000 promocionava la venda i penalitzava el lloguer: “la majoria de les persones escollien comprar una vivenda per què se’ls convencia que era la millor possibilitat. Totes les intervencions politiques asseguraven que la compra d’una vivenda era la millor inversió. I hi havia desgravació fiscal per la compra de vivenda, però no per al lloguer.  I per la seva banda les entitats financeres, redactaven els contractes farcits de clàusules abusives que no informaven a ningú”. 

Demanem moratòria immediata, i general  de desnonaments, i si es fa una nova llei cal que aprovi realment la dació en pagament per l’hipoteca que ja no es pot pagar…ja que  qui no pot pagar l’habitatge, ja en té prou amb Haver d’abandonar-la. A més volen moltes més coses:lloguers socials…etc”


 

 

Colau va acabar dient que espera que tots els partits aprovin aun llei justa, perquè la PAH donarà noms i cognons dels politics i politiques que s’hi opossin.  

 [Veure tot el contigut de la compareixença als vídeos de la Plataforma d’afectats per l’hipoteca; PAH] .

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).

També et pot interessar