Diumenge 21 abril 2024

Diumenge 21 abril 2024

Compartir

M.ª Ángeles Cabré presenta el seu llibre “Llegir i escriure en femení”

Es tracta de la primera obra de la col·lecció que sobre dones realitza l’Editorial Aresta. Serà el proper 18 de febrer, a les 19.00, a la Casa del Llibre de Rambla Catalunya, 37.

Amb el seu nou llibre, l’escriptora, traductora i crítica literària, M.ª Ángeles Cabré ens convida a “un amè passeig pels camins que van portar a la literatura escrita ‘en femení”, on fa referència a les vicissituds que al llarg de la història les dones han hagut de passar per tenir accés a la literatura.

“Resulta innegable que en el passat a les dones se’ls va intentar sostreure al festí del gaudi lector i, en conseqüència, també a l’escriptura. Sempre amb vent advers, sempre a contracorrent, a cops de colze van haver d’obrir-se pas cap als plaers del intel·lecte com si d’un preuat grial es tractés”, assenyala la sinopsi de “Leer y escribir en femenino”.

En la presentació d’aquesta nova obra, que forma part de la col·lecció anomenada Aresta Dones, a més de l’autora intervindran l’escriptora Carme Riera, la sociòloga Marina Subirats i la directora de l’Editorial Aresta, María Ángeles Viladot.

M.ª Ángeles Cabré va néixer a Barcelona, és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona i màster en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, a més de tenir estudis a la Universitat de Florència. És autora de la novel·la El silencio i dels llibres de poemes Gran Amor i Si se calla el cantor, a més ha publicat biografies, traduït i editat diverses obres. Sempre ha tingut especial interès en la literatura escrita per dones.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Recomanacions per evitar revictimitzar caient en mites i estereotips quan s’informa sobre agressions sexuals

Desmentir el mite de les denúncies falses, amb dades. No incidir en les circumstàncies concretes...

Mèxic: Paritat ha d’abastar tots els àmbits, no només l’electoral /La Independent / Notícies gènere

La presidenta de la Comissió de Drets Humans del Senat, Angélica de la Peña, va...

“Desitgem una democràcia de qualitat” diu Carme Valls, un cop dissolt CpC

  Carme Valls-Llobet és metgessa endocrinòloga, i fins l’any 2011 ha estat presidenta del Centre...