Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

La ONG malàisia Sisters in Islam, guanyadora del Premi Casa Àsia 2011

Veredicte del Premi Casa Àsia 2011                


 Barcelona, 20 de juny del 2011. El Premi Casa Àsia 2011, en la seva vuitena edició, ha estat concedit a l’ONG malàisia Sisters in Islam (‘Germanes a l’Islam’) pel seu ferm compromís a promoure des de Malàsia els drets de les dones dins el món musulmà. 

Sisters in Islam és una organització no governamental de dones musulmanes que busca articular els drets de la dona dins l’Islam, posant l’accent en la necessitat d’interpretar l’Alcorà en el seu propi context històric i cultural. Aquesta agrupació, integrada per diverses dones malàisies advocades, activistes, acadèmiques i periodistes, advoca també pel dret de les dones a ocupar càrrecs públics, i dirigeix els seus esforços cap a la promoció dels drets, en global, de les dones musulmanes, sobre la base de principis com la igualtat, la justícia i la llibertat imposades per l’Alcorà. 


Al llarg dels seus 21 anys de vida, Sisters in Islam (SIS) ha obert a Malàisia un espai públic per al debat i ha donat veu a les dones malàisies respecte als seus drets sota la llei islàmica o sharia. A través dels seus fòrums i programes educatius, SIS ha demostrat que hi ha lloc per a la dona dins l’Islam. Les principals contribucions de l’ONG s’han centrat en les àrees de la investigació, l’advocacia, la reforma legal i les publicacions. La directora executiva de Sisters in Islam és Zainah Anwar, que ha estat membre de la Comissió de Drets Humans de Malàisia. 

El jurat del premi Casa Àsia 2011, reunit avui a la seu de Casa Àsia a Barcelona, estava compost per Luis Felipe Fernández de la Pena, director general d’Amèrica del Nord, Àsia i Pacífic del Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació; Senén Florensa, secretari general d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya; Ignasi Cardelús, delegat de Presidència i Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Barcelona; Fernando Delage, director de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Madrid; Xavier Torras, director de We Are Water Foundation; Inma Riera, diputada al Congrés del grup parlamentari de CiU; Manel Ollé, professor de la Universitat Pompeu Fabra; Ángel Sala, director del SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic, i Anne-Hélène Suárez, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona. El director general de Casa Àsia, Jesús Sanz, va actuar com a president del jurat. 

El Premi Casa Àsia es concedeix anualment a aquelles persones, institucions i entitats que hagin destacat en el foment del diàleg, la concòrdia i el coneixement de les societats d’Espanya i la regió d’Àsia-Pacífic. El guardó consisteix en una dotació en metàl·lic de 6.000 euros i en un trofeu commemoratiu. En les edicions precedents, el Premi Casa Àsia va ser atorgat al professor Raimon Pannikar i al departament d’espanyol de la Universitat de Pequín i al CEIBS de Xangai (2004), a la pakistanesa Mukhtar Mai, a la periodista Rosa María Calaf i a David Álvarez, del col·lectiu d’ONG pel Desenvolupament-Espanya (2005),  a la col·lecció “Summa” d’art espanyol del Museu Prefectural d’Art de Nagasaki i al Museu Marugame Hirai del Japó (2006),  al jesuïta espanyol Kike Figaredo i a la Casa Editorial de la Literatura Popular Xinesa (2007), a  l’ONG Chingari Trust i a l’escriptor i periodista pakistanès Ahmed Rashid (2008), a l’Agència EFE i al compositor australià Peter Sculthorpe (2009) i al Projecte Internacional Dunhuang i al senador Edgardo J. Angara (2010). Abans d’un any natural es farà  l’acte de lliurament del premi. 

comunicacion@casaasia.eswww.casaasia.esAccede

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Vicent Canet

Els homes contra el masclisme i el masclisme contra els homes

OPINIÓ Es diu que el masclisme beneficia els homes i, efectivament, és així. El patriarcat...

Todas las Mujeres todos los Derechos, Lesbianas, ciudadanas en igualdad

    En el recorrido que el movimiento feminista venimos realizando para conseguir la autonomía...

PREMIS SICOM 2010: la Pau, les relacions Nord-Sud, el Medi Ambient,els Drets Humans i l’equitat de gènere

Les obres premiades enguany per l’associació SICOM (Solidaritat i Comunicació), han hagut de combinar fotografia...